Инфо

30. јануар 2020.30. јан 2020.
ШАБАЦ НА ВЕЛИКАНА
ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

ШАБАЦ НА ВЕЛИКАНА

Јесен беше у таласима, догађале су се и плиме и осеке, али се у финишу екипа стабилизовала и сви у клубу, али и навијачи Ватерполо клуба ШАБАЦ, много оптимистичније и са више самопоуздања очекују месеце који долазе у нескривеној нади да би један пехар могао остати у Шапцу. Ипак, пре пролећа и домаћих изазова, ваља обезбедити највиши ниво регионалног ватерпола и наредне сезоне.
Првог дана фебруара следи први меч, не баш пресудан, али важан у оснаживњу екипе пред оне битније. Уколико се догоди чудо, ШАБАЦ би могао и до регионалног плеј офа. Чудо би се звала победа у Херцег Новом, над моћним учесником Лиге шампиона ЈАДРАНОМ, уз очекиване поразе Звезде и Приморца.
Новљани су велики тим, готово век стар, некадашњи финалисти Купа шампиона, један од великих из времена Југославије, неупоредивог буџета у односу на Шабац и како истичу један од три симбола Херцег Новог у свету. Одавно су сигурни у доигравању, тим Радановића предводи најбољи стрелац Лиге Ђуро Радовић, незадржив за одбране на десној страни. Када он одмара Константин Аверка преузима лидерску улогу, а ту је и центар Владан Спајић, још један репрезентативац треће репрезентације Европе. Две узастопне победе су Јадран приближиле Солноку и тим се бори и за финални турнир Лиге шампиона!
Шапчани су, после финала Купа, радили готово без паузе. Само неколико празничних дана тренер Мировић дао је играчима, а остатак времена су тренирали како би се надокнадило пропуштено пре тога. Велике амбиције које не крију не трпе умор. Уз тренинге, Шапчани су спаринговали, играли припремне мечеве против Будве. У односу на полусезону, у клубу више није Бразилац Гомеш, а ново име на центарској позиције је НИКОЛА РАДУЛОВИЋ, 25-годишњи играч који је дошао из Партизана, а играо је још за Ваљево. У првом делу А1 лиге постигао је девет голова.
У случају великог успеха, Шапчане у плеј офу очекује гостовање у Дубровнику и Сплиту и мечеви у Шапцу против Јадрана и Младости. Плеј аут сценарио доноси мечеве у Котору или Београду, као и Сплиту, однсно гостовање Будве и Партизана на Градском базену.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa