Инфо

6. фебруар 2020.6. феб 2020.
Школа изван свега
РАЗЛИЧИТЕ АКТИВНОСТИ ЖЕЉЕ
И ХТЕЊА ОМЛАДИНЕ У ШАПЦУ

Школа изван свега

Поред уобичајеног школског образовања налазе времена за кафиће и друге активности. Мобилни телефони су незаобилазни
Школа је лепеза активности, жеља и хтења омладине у Шапцу. Највећи део времена бар они са којима смо разговарали, посвећују пажњу школи. Уз бољу организацију нађе се времена и за кафиће и изласке у град. Нису запоставили ни спортске садржаје: трчање, пливање, фитнес. Наравно мобилни телефони су неизбежни. Има их у школи код куће, у угоститељским објектима свуда су присутни. Млади се просто не растају од њих. А подробније говоре у анкети за „Глас подриња“.

Марија Крстић
Радним данима распоред је сличан. Моје јутарње активности ако сам код куће углавном су испуњене учењем, затим идем у школу. После школе обично одлазим у Стартит центар са пријатељицама где заједно радимо на пројекту „Светионик знања“. Три пута недељно одлазим на insanity fitnes. Члан сам Омладинског клуба Шабачког позоришта, добар део мојих активности везан је за то.

Александар Мијаиловић
Дипломирани сам правник од недавно са правосудним положеним испитом. Тренутно сам фокусиран на прикупљање документације за упис у адвокатску комору. Већину дана проводим у обавезама. Члан сам Савеза младих, бавим се грађанским активизмом. Организујемо велики број догађаја везаних за грађански и политички активизам. Поред тога анализирам буџете градова, пратим незапосленост у Шапцу у односу на остале градове у Србији. Свакодневни сам корисник и друштвених мрежа.

Тања Степановић
-Углавном је мој дан у ритму школе. Будим се у пет часова. Сваког јутра аутобусом путујем до школе, у вожњи проведем по петнестак минута. Повремено радим у једној посластичарници. Вече је резервисано за учење и гледање серија. Слободно време најчешће проводим у кафићима уз мобилни телефон и друштвене мреже.

Сара Крсманић
Обично имам идентичну дневну рутину током радног дана. Устајем рано, доручкујем код куће, затим следи школа, а послеподне се посвећујем пројекту „Светионик знања“. Волонтер сам у Канцеларији за младе у Удружењу „Светлост“ у Шабачком позоришту. Члан сам Омладинског клуба. Три дана недељно тренирам тенис.

Милан Јовановић
Ученик сам средње Техничке школе у Шапцу. Поред школе моје свакодневне активности своде се на послове у Шабачком позоришту. Члан сам Омладинског клуба. Слободно време користим за релаксацију у природи, обично трчим. Волим да читам књиге посебно научну фантастику.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa