Инфо

14. јул 2011.14. јул 2011.
ДОМ ЗДРАВЉА ШАБАЦ

СЕРТИФИКАТ О АКРЕДИТАЦИЈИ

У уторак у шабачком Дому здравља одржана је конференција за новинаре поводом доделе сертификата о акредитацији. Агенција за акредитацију здравствених установа доделила је шабачком Дому здравља сертификат на период од три године. За финансирање овог процеса издвојено је милион и двеста хиљада динара. Финансиран је делом из средстава пројекта Министарства здравља „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу“, тачније 30%, док је остатак финансирала локална управа града Шапца
Процес акредитације успешно је завршен доделом сертификата 7. јула ове године у свечаној сали Дома здравља Савски венац у Београду. Свечаности доделе сертификата присуствовала је шеф Одсека за планско ““ аналитичке послове и информатику др Слађана Каурин ““ Милетић.
- Испуњеност акредитацијских стандарда остварили смо у изузетно високом проценту 96,02%. Додели сертификата претходиле су бројне активности које су приведене крају посетом спољашњих оцењивача. Оцењивано је девет поступака: људски ресурси, животна средина, здравствена заштита деце, жена и одраслог становништва, поливалентна патронажа, руковођење и управљање. Током посете оцењивани су различити сегменти у нашем раду, као и њихов квалитет. Скала за оцењивање је од један до пет. Да би се добила акредитација први услов је да ниједна оцена која се односи на безбедност пацијената не сме бити мања од четири. Период на који се добија акредитација је одређен процентуалном заступљеношћу појединих оцена, навела је др Слађана Каурин ““ Милетић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa