Инфо

6. фебруар 2020.6. феб 2020.
ЦИЉ НАМ ЈЕ ДА ЦЕНА ГРЕЈАЊА ОСТАНЕ ИСТА
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ЦИЉ НАМ ЈЕ ДА ЦЕНА ГРЕЈАЊА ОСТАНЕ ИСТА

Основни циљ који желимо да достигнемо је да, захваљујући ефикаснијем управљању и пословању, цена грејања за наше кориснике остане непромењена и у наредној грејној сезони, без обзира на најављена поскупљења природног гаса и електричне енергије
Шабачка Топлана је један од шездесет система даљинског грејања у Србији. Поред Шапчана у још само четрнаест градова, даљинско грејање се плаћа по утрошку. А само још три српске Топлане користе обновљиве изворе за производњу топлотне енергије.
Шабачка Топлана је проглашена за најтранспарентније јавно предузеће у Србији у 2019. години према истраживању спроведеном у оквиру пројекта „Индекс транспарентности јавних предузећа и предузећа у државном власништву ПЕТРА 2019". Истраживање је спроведено у оквиру заједничког пројекта „Транспарентност Србија“ и Транспарентност Чешка“.
У терминима „отворена врата“ уторком и петком, корисници услуга Топлане су разговорали са нама и тражило савет о енергетској ефикасности, ефектима термоизолације својих зграда, уградњи термостатских вентила и другим мерама које могу побољшати квалитет грејања а смањити рачуне.
У 2019. години смо ревитализовали делове топловодне мреже, увели програме за даљински надзор и управљање радом топлотних подстаница и управљање котларницама Бенска бара и Тркалише из једног центра, прикључили око 150 нових корисника на дистрибутивну гасну мрежу и нове индустријске потрошаче у Северозападној радној зони.
У 2020. години намеравамо да прикључимо већи број стамбених зграда на систем даљинског грејања, да омогућимо даљински надзор и управљање преосталим топлотним подстаницама, да користећи информационе технологије оптимизујемо и учинимо ефикаснијим рад даљинског грејања, да повећамо број корисника на гасној дистрибутивној мрежи. Основни циљ који желимо да достигнемо је да, захваљујући ефикаснијем управљању и пословању, цена грејања за наше кориснике остане непромењена и у наредној грејној сезони, без обзира на најављена поскупљења природног гаса и електричне енергије.
У 2020. години постаћемо прва Топлана у Србији која се поред грејања бави и хлађењем стамбеног и пословног простора и прва Топлана која ће производити електричну енергију за своје потребе коришћењем фотонапонских, соларних уређаја.
Све иницијативе корисника наших услуга су добродошле, наравно и критике и примедбе које ће нам помоћи да будемо још бољи а наше услуге још квалитетније.
Највећи пројекат који ћемо покренути са првим топлим данима у 2020. години је термоизолација стамбених зграда прикључених на даљинско грејање. Нашим корисницима ћемо помоћи да финансирају мере енергетске ефикасности дугорочном отплатом ове инвестиције на период од дванаест година, тако да месечни рачуни убудуће буду нижи од садашњих чак и када се урачунају трошкови улагања у термоизолацију. Поред мањих трошкова грејања, наши корисници ће смањити трошкове рада клима уређаја у летњем периоду, санираће оштећене кровове, добиће квалитетније и лепше фасаде и наравно боље услове комфора.
Јануар 2020. године Колектив ЈКП „Топлана-Шабац“

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa