Инфо

6. фебруар 2020.6. феб 2020.
На крилима знања
Шабачке научне зимске играрије у
Центру за стручно усавршавање

На крилима знања

Бесплатне радионице за основце. Едукативни садржаји у Центру за стручно усавршавање. Различити програми прилагођени деци. Идеја да зимски распуст проведу уз дружење
Центар за стручно усавршавање на Летњиковцу у наредним данима угостиће полазнике Шабачких научних зимских играрија. На поменутој локацији, за основце у понуди је 18 различитих програма. Циљ Играрија је пружање могућности ђацима да на креативан и занимљив начин испуне слободно време током распуста, спајајући едукацију, радозналост, креативност и забаву. Иако је ЦСУ првенствено био намењен едукацији одраслих, запослених у образовном систему, програми за најмлађе Шапчане, уз Парк науке постепено преузимају примат у овој установи. Кроз игру, забаву научне дисциплине су приближене основцима и средњошколцима који желе да открију чари свезнања.
Географија, хемија, биологија, књижевност, историја, музика, ликовна уметност, нове технологије су теме кроз које ће бити заступљене на Зимским научним играријама.
-Неке од радионица ће трајати и две недеље како би деца могла да на квалитетан начин проведу време. Прегршт бесплатних садржаја за све заинтересоване и трудимо се да имамо адекватне програме за најмлађе - рекао је Бранко Филиповић, директор ЦСУ.
У понуди су различити програми, а овогодишњу манифестацију отворила је радионица "Љубав и поштовање", грнчарства, израде мозаика, заборављени словенски Богови, као и лет на крилима песме широм планете, "Мајка је наше благо".
Уз помоћ професора Школе примењених уметности основци су се отиснули у свет уметности. Традиционална израда мозаика, рад на грнчарском точку, вештина калиграфије развијају креативност и маштовитост код деце.
-Радионица мозаика траје пет дана, а по завршетку полазници ће моћи да своје радове задрже и покажу родитељима код куће- истакла је професорка Милена Кијурина.
Уз чаробни свет уметности ђаци су „летели“ на крилима песме кроз европске земље (Финска, Италија, Србија) на интерактивном предавању истоименог назива, а потом завирили у време заборављених словенских богова. Током предстојећих дана сви заинтересовани могу бити део Шабачких научних зимских играрија. Радионице су бесплатне, а најмлађе суграђане очекује историја древна Месопотамије и Египта, израда карневалских маски, биоиграоница, свет инсеката,...
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa