Инфо

13. фебруар 2020.13. феб 2020.
Пројекат вредан више  од 200 милиона динара
ПОТПИСАН УГОВОР ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ
И ДОГРАДЊУ ШКОЛЕ У МАЈУРУ

Пројекат вредан више од 200 милиона динара

Град Шабац је град победник којим побеђујемо на свим конкурсима, ко год да их објави и нема тог конкурса на који се ми не пријавимо и добијемо. То успевамо зато што имамо политику и зато што знамо шта желимо. Желимо да имамо модерно образовање, за 21. век које смо већ објаснили и које је било део наше кампање пре четири године, истакао је градоначелник Шапца

Начелник Градске управе Милан Васић и директор фирме “Рефлекс” Жељко Дишић потписали су уговор о реконструкцији и доградњи ОШ “Мајур” и изградњи фискултурне сале за ту школу вредан више од 200 милиона динара. Изградња се финансира средствима Канцеларије за јавна улагања.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић рекао је да Шабац успешно побеђује на свим конкурсима и осваја новац за различите пројекте у граду.
-Ми новац за те пројекте добављамо на различите начине – из домаћих и страних фондова и из буџета Града Шапца. Добра је вест да ће овај пројекат бити реконструисан средствима из Канцеларије за јавна улагања и добра је вест да смо ми способни да имамо пројекте са којим можемо да побеђујемо на тим такмичењима. Град Шабац је град победник којим побеђујемо на свим конкурсима, ко год да их објави и нема тог конкурса на који се ми не пријавимо и добијемо. То успевамо зато што имамо политику и зато што знамо шта желимо. Желимо да имамо модерно образовање, за 21. век које смо већ објаснили и које је било део наше кампање пре четири године, истакао је градоначелник Шапца.
Начелник Градске управе Милан Васић објаснио је да је процедура за реконструкцију школе, коју је спровео Град Шабац, трајала више од две године.
-Процедуру смо почели још 2017. године и тек у новембру 2019. добили сагласност. Град је учестовао у изради пројекта и расписао јавну набавку. Рок за извођење радова је 250 дана и ја се искрено надам да ће почетком нове школске године деца која иду у школу у Мајуру имати нове школске просторије, рекао је начелник Градске управе Милан Васић.
Реконструкција школе у Мајуру је само један сегмент политике Града Шапца која се зове “школа у једној смени”.
-Од 13 основних школа до сада је пет пребачено у једну смену и све је финансирано новцем из буџета града. И пројекат за школу у Мајуру и пројекат за Натину школу, као и пројекти за остале школе као што су ОШ “Вук Караџић” и “Јеврем Обреновић”. Очекујем да ћемо у следећем периоду обезбедити да и остале школе иду у једну смену, за то је потребно додатних пет милиона евра које ми у овом тренутку планирамо кроз различите програме и пројекте у буџету и кроз развојни план Града Шапца, и наравно потребно је да имамо и сагласност Министарства да уопште један такав програм може да се спроведе. То значи промену рада режима професора, другачију организацију рада. Наш програм подразумева један сат физичке активности, топли оброк, да наставници раде домаће задатке са ученицима и да проводе више времена у школи. Да школски систем буде усклађен са породицом, да дете има време које ће проводити са својим укућанима. Наш програм се уклапа у модерне европске праксе, објаснио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Жељко Дишић из фирме “Рефлекс” очекује да ће радови бити завршени за 250 дана.
-Радимо потпуно нову халу и реконструкцију школе. Један део школе ће бити подигнут на спрат и остали делови се реконструишу. Велики је пројекат а рок је 250 дана. Драго ми је да се ради ова школа, ја сам у њу ишао и имам још један мотив да дамо све од себе, казао је Дишић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa