Инфо

13. фебруар 2020.13. феб 2020.
Не може се Вучић срушити бојкотом
ТРИБИНА НАРОДНОГ БЛОКА У ШАПЦУ

Не може се Вучић срушити бојкотом

Народни блок је у уторак у Културном центру одржао трибину. Окупљеним Шапчанима обратили су се лидери ове коалиције Мирослав Паровић, Велимир Илић и генерал Момир Стојановић, као и Иван Петковски и Жељко Бекић одборници Народног Слободарског покрета у Скупштини града Шапца.
На трибини је истакнуто да је ова опција против бојкота и да је важно, поготову на локалу, изаћи на изборе.
-Народни слободарски покрет је свих ових година деловао кроз Скупштину града Шапца и мислим да смо се показали као једна нормална политичка опција која је подржавала све што је било значајно за грађане Шапца и била једна од ретких која се трудила да не дозволи да грађани Шапца буду увучени у то да се преко њихових леђа ломе београдске приче. Изаћи ћемо на изборе као Народни блок и верујемо да ће избори у Шапцу бити другачији него у остатку Србије, рекао је Мирослав Паровић који сматра да у Шапцу треба направити једну широку коалицију како би остао "нормалан" град и да се не десе „црне слутње које градоначелник Шапца наводи“.
Иницијатива овог блока је да се на локалима праве што шире коалиције и да сви на њима учествују, а да би онда и парламентарни избори изгледали другачије.
-Не може се режим Александра Вучића срушити бојкотом. Може се срушитити тако што ћемо спречити политички инжењеринг који он планира, а то је да од локала до републичке Скупштине буду уподобљени парламенти и да сви буду у његовој функцији. Ми се морамо изборити за онај део политичког простора који је чврсто опозицион у овом моменту. Мислим да је више од 50 одсто грађана у Србији опозиционо настројено, али ми као опозиционе групације никако да се артикулишемо, рекао је Паровић.
Генерал Момир Стојановић Шапчанима је предочио основне одреднице политичког програма Народног блока. Истакао је да се стиче слика да се у Србији врши "прегањање" између Савеза за Србију и Српске напредне странке, што није тачно.
-Они желе да се грађани дневно баве тиме шта је СЗС преговарао са актуелном влашћу. Између, у том простору је више од 80 одсто грађана који су за то да изађу на изборе и нису задовољни актуелном влашћу, али нису спремни ни да гласају за странке окупљене око СЗС. Управо то гласачко тело интересује народни блок. Задовољни смо одзивом грађана широм Србије, рекао је генерал Стојановић и позвао све грађане да изађу на изборе јер се они далекосежно тичу будућности Србије и српског друштва.
Велимир Илић сматра да би било срамота у Шапцу не изаћи на изборе и предати власт. Истакао је да је Шабац срце српске опозиције.
-Шабац је одолео свим притисцима, издржао четири године и сада би било глупо овај народ разочарати. Важно је борити се. Морамо се борити за демократију, а борба је тешка. Најлакше је рећи да ћемо у бојкот, а шта са народом?! Ова власт је никад није била у већим проблемима. На нивоу државе никад није било више афера, од производње дроге, шверца оружја... Кредити стижу на отплату и отплаћиваће се до 2100. године. Мафији се омогућавају послови, док је пољопривреда потпуно запуштена. Сељак не може да преживи, села се празне. Наша привреда стаје, а доводимо стране фирме које загађују околину и упропашћавају Србију. Општи хаос је у Србији, рекао је Илић.
Народни блок чине Нова Србија, Народни слободарски покрет и Група грађана „Искрено за Ниш“ Момира Стојановића.

За државу са границама и институцијама
-Окупили смо се око политике да направимо нормалну државу са институцијама. Прво да одредимо где су тој држави границе и рашчистимо шта је наше, па да ту државу ставимо на ноге. Ту неће бити места а мафијаше, преваранте, шверцере. Сада имамо једну интересну групу коју не окупља идеологија него интерес, рекао је Велимир Илић.


М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa