Инфо

13. фебруар 2020.13. феб 2020.
Шапчани сложно за Павлов осмех
ОДРЖАН ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ ДЕЦЕ УМЕТНИКА

Шапчани сложно за Павлов осмех

Шапчани су још једном показали да су најсложнији када је најтеже. Деца уметници у суботу су у Шабачком позоришту играли за малог Павла Пантелића. Сакупљено је више од 100.000 динара. Овај новац ће Павлу помоћи да оде на третман матичним ћелијама у Украјину који кошта око 15.000 евра.
Подсећамо, Павле је пре осам и по година превремено рођен због чега има проблема са говором. Наду да буде исти као и његови вршњаци даје третман у Кијеву.
Пред препуним Позориштем наступили су млада шабачка балерина Тара Цветковић са малим балеринама из школе „Асолуте“ из „Абрашевића“, а гости су била деца из Предшколске установе „Наше дете“, плесни студио „Искрице“ и дечји ансамбл „Абрашевића“.
Новац је сакупљан и за малу Николину Гутић која болује од леукемије и којој су такође средства потребна за одлазак на лечење у иностранство. Тари ово није први пут да се одазове апелу за помоћ и покрене и друге да то учине.
-Пре две године сам заиграла за Матију и схватила да је Шабац уз мене и децу уметнике. Када сам чула да Павлу и Николини треба помоћ није било двоумљења. Организовали смо се, играла сам свима срцем, као и остали учесници и много сам срећна што је мој гест покренуо добре вибрације у граду да и други уметници организују хуманитарне концерте и дружења. Позориште је било пуно људи и емоција. Павле захваљујући оваквим потезима већ у марту може да крене у Кијев, а, надам се ускоро и Николина у Италију. Срећна сам и увек ту да помогнем, каже Тара.
Павлови родитељи су задовољни због успеха акције и прикупљених средстава, али и због атмосфере и емоција које је њихов син у Шапцу покренуо.
-Било је толико емоција да не постоји мерна јединица која би то измерила. Хвала још једном свим дивним људима који су били део предивне вечери, а деци учесницима се дивим не само зато што су своја велика срца оставила на бини него што су ме учинила спокојним и срећним јер сам сведок израстања и одрастања будућих великих људи у овом граду. Град Шабац треба да је поносан на њих и да их љубоморно чува и негује, рекао је Бојан Пантелић, Павлов отац.
Акцију прикупљања средстава за Павлово лечење на свој начин подржао је и чувени шабачки рукометаш Ђорђе Рашић који је организовао прославу свог рођендана, а госте позвао да уместо поклона донирају новац за Павла.
Још један хуманитарни концерт биће одржан 23. фебруара у Шабачком позоришту. На концерту учествују ЦОКТ "Јеврем Обреновић" и пријатељи: КУД "Абрашевић" Шабац, АНИ "Хајдук Станко", КУД "Слепчевић", КУД "Мачва" Мачвански Причиновић, УА "Чивија" Шабац.
Концерт почиње у 19.00 часова.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa