Инфо

13. фебруар 2020.13. феб 2020.
Спој искуства и знања
Сарадња Шабачког позоришта и Факултета техничких наука

Спој искуства и знања

Шабачко позориште потписало је споразум о сарадњи са Факултетом техничких наука Универзитета у Новом Саду. Полазиште и циљ је инфраструктурно унапређење рада градског театра у неколико сегмената.

-Сматрам да смо у Факултету пронашли одличне партнере и да ће будућа сарадња бити на обострано задовољство. За нас је веома важно да имамо техничку супервизију и техничку подршку стручних људи - рекла је директорка Шабачког позоришта Милена Богавац.

У наредном периоду за премијере и нове представе студенти са катедре за сценски дизајн биће асистенти сценографа и на тај начин кроз праксу увидети како функционише позориште као установа културе, али и стећи неопходно практично знање.

-Један део сарадње тиче се техничке документације о представама које ће настајати, али и постојећим, што је за свако позориште веома значајно. Други део се ослања на практичну примену знања наших студената у новим продукцијама, тако што ће бити асистенти сценографа. Биће урађена и процена здања у ком се налази Шабачко позориште, односно техничко-технолошки системи, и као најважнији сегмент анализа постојећег техничког сектора - истиче професор Радивоје Динуловић, шеф Катедре за сценски дизајн.
Планирано партнерство биће платформа и модел за даље пројекте за градска позоришта у Србији.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa