Инфо

13. фебруар 2020.13. феб 2020.
Знање, радозналост и креативност
Основна школа „Лаза К. Лазаревић“ – зимски камп

Знање, радозналост и креативност

Наставници, учитељи, стручни сарадници укључени у организацију овог школског камп. Активности за ђаке од 1. до 8. Разреда. Врата Лазине школе увек отворена за сву заинтересовану децу која желе да присуствују занимљивим предавањима и радионицама
У Основној школи „Лаза К. Лазаревић“ од 7. до 9. фебруара одржан је традиционални Зимски камп. Као и претходних година, тако су и ове многи наставници, учитељи, али и стручни сарадници, били укључени у организацију овог школског кампа који обухвата више области и структура. Активности кампа су осмишљене тако да су укључени сви ученици од 1. до 8. разреда основне школе, уз нагласак да су врата Лазине школе и њених учионица отворена за сву заинтересовану децу која желе да присуствују занимљивим предавањима и радионицама. Камп је био обогаћен присуством малишана из предшколске установе „Веверица“ и „Ђурђевак“ са Летњиковца и из вртића „Маша“.
Први дан протекао је у интересантним и тематски другачијим предавањима за ученике виших разреда. Они су имали прилику да најпре присуствују предавању под називом „Наобично и нелогично“, где су научили и чули нешто више о најчуднијим грађевинама широм планете. Уследило је предавање “Добар, лош или зао научник” где су се ученици упознали са другом страном живота научника као што је наш велики Никола Тесла. Отклоњене су многе недоумице у вези са легендама и митовима којима су обавијени животи Клеопатре и Цезара на предавању “С друге стране приче”. У излагању су учествовале и ученице које су, у оквиру претходно поменутог предавања, представиле савремену љубавну причу о принцези Дајани и њеном другом супругу Додију. На крају првог предавачког дана 5. Зимског кампа у Лазиној школи, ученици су имали прилику да чују нешто ново и на предавању “Читање у времеплову” и сазнали на које су све начине људи читали кроз векове. За све ово време у школској сали је све врвило од дечије граје и разиграности кроз игру, спортске полигоне и песму.
Другог дана кампа ученици су присуствовали демонстративном предавању наставника биологије који је изложио личну колекцију необичних инсеката и биљака. Затим су учествовали у квизу знања, које су стекли претходног дана, а касније су се придружили млађим ученицима који су се бавили необичном методом осликавања папира и паноа – енкаустиком. Осим енкаустике, што је осликавање пеглом и воштаним бојицама, деца су од разних материјала правила жељене одевне предмете као што су шешири и кравате. На крају дана су имали модну ревију на којој су показали своја остварења.
За крај кампа је организован такмичарски и најузбудљивији дан. Ученици виших разреда су се добро намучили током детективских заврзлама. Добили су упутства у виду мозгалица, чија решења су их довела до циља где их је чекао квиз логике. Након успешно савладаних захтевних задатака, преселили су се у салу за физичко где су имали разне физичке активности у виду полигона и штафетних игара. За то време, ученици млађих разреда су усавршавали своје уметничке вештине и имали изложбу ликовних радова.
На крају дана сви учесници су добили захвалнице за учешће, а они најбољи су добили дипломе.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa