Инфо

13. фебруар 2020.13. феб 2020.
ОПСТАНАК БЛИЗУ
ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

ОПСТАНАК БЛИЗУ

Партизан савлада н у фантастичној атмосфери. Шабац се приближио опстанку. Дуел са Приморцем прва „меч лопта“. Которани знатно јачи него на јесен
Најављен као дерби, меч два велика тима, епитет је апсолутно оправдао у базену. Вишеструко важна утакмица, и за Шабац, и Партизан, донела је преокрете, неискоришћене прилике, очекивану спортску тензију, а што је најважније бодове домаћој екипи.
Како није имао притисак фаворита, Партизан је одиграо одличан први период. Шабац није служила ни срећа, лопта се често враћала у посед гостију после успешне одбране. Други период био је сличан првом када је актуелни шампион Србије водио већи део четвртине, али је у финишу гост преузео вођство. Арбитри су у трећем кварталу испустили меч, што је донело нервозу на обе стране. Ипак, Васић је преузео улогу лидера код Шапчана и домаћи су имали гол вишка. Неколико прилика овдашњи тим није искористио за вођство од два, чак и један петерац није реализован, али је зaдржао минималну предност. У последњем нападу Београђани су имали прилику за бод, но Филиповић је успшено одбрaнио и победа је потврђена.
Три бода су Шапчане приближила опстанку, али су и на конту који ће бити вреднован на пролеће у завршници националног шампионата.
Меч је имао изузетну важност, коју су осетили и подржали верни навијачи стварајући атмосферу какву ватерполо мало где има.
-Публика и атмосфера у Шапцу су као и увек најбољи на свету. Два месеца интензивних припрема су иза нас. Спремали смо се и за Партизан, али и за остале ривале који нас очекују у наредом периоду - истакао је капитен Шапчана, Никола Марковић.
Победа над „црно-белима“ довела је „чивијаше“ на корак до опстанка, који може бити начињен већ током викенда када ће шампиона Србије дочекати још један некадашњи шампион Европе которски „Приморац“. У октобру је Шабац победио убедљиво, на старту Регионалне лиге, 15:6, али тај меч не може бити параметар, јер је у односу на поменути период, и врло турбулентно лето пре њега, которски клуб неупоредиво јачи и уигранији. У тиму који предводи Петар Вица издвајају се црногорски репрезентативци Матковић, (најбољи стрелац Приморца), млади Перковић, као и доскорашњи играч Партизана и Звезде Данило Аџић (повратник у матични клуб). После поменутог пораза у Шапцу Приморац је у константном успону форме и обе екипе су до последњег кола биле у борби за плеј оф.
Статистички податак бележи да су претходних сезона у одмеравању снага поменутих ривала по правилу побеђивале домаће екипе. Победник предстојећег дуела обезбедиће опстанак, док ће и поражени тим остати близу циља (очување А1 статуса), али ће морати да тражи бар један тријумф у преостале две утакмице.

Шабац - Партизан 12:11 (3:3, 3:4, 4:2, 2:2)
Градски базен. Гледалаца: 900. Судије: Голијанин и Миловић. Играч више: Шабац 14 (3), Партизан 9 (2). Петерци: Шабац 3 (3), Партизан 2 (2).
ШАБАЦ: Филиповић, Ераковић, Марковић 2, Репановић, Н.Радуловић, Васић 4, Рогач 2, Илић, Тонковић, Вучинић 1, Матковић, Велкић 1, Вукадиновић, Радуловић 2.
ПАРТИЗАН: Булајић, Гбадамаси 1, Бараћ 2, Нешић, Смиљевић 1, Андрин, Радановић 4, Митровић 1, Вићковић 2, Кујовић, Јакшић, Шофранац, Влаховић, Бановић.

М. Ж.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa