Инфо

13. фебруар 2020.13. феб 2020.
Недостајало зрно  искуства и среће
МЕТАЛОПЛАСТИКА ЗАВРШИЛА УЧЕШЋЕ У СЕХА ЛИГИ

Недостајало зрно искуства и среће

Металопластика је и у другој утакмици осмине финала СЕХА лиге изгубила од новосадске Војводине. После минималних 24:25 у Шапцу у прошлој утакмици, домаћи тим био је бољи са два гола разлике 26:24.
Металопластика је на полувреме отишла са голом предности 12:11, али је Војодина бољом одбраном у наставку успела да стекне и задржи предност до самог краја.
Шабачка екипа у овом дуелу није надиграна. Превагу је однео голман домаћих Лука Арсенић који је имао неколико веома важних одбрана у одлучујућим тренуцима.
Голман Металопластике Милан Бомаштар, такође је одиграо значајну улогу за свој тим и добрим делом захваљујући његовим одбранама шабачки тим је и водио током првог дела. Међу играчима у првом полувремену добрим шутевима се истакао десни бек Милан Милић.
Металопластика је у важним моментима утакмице остала без два битна играча, што је сигурно допринело крајњем исходу. Немања Гојковић је највероватније сломио прст, а Дејан Бабић обновио повреду међуребарних мишића.
Одлучујући гол за Војводину постигао је Милош Грозданић, нешто мање од минута пре краја меча. Тренер Металопластике Веселин Вуковић потом је тражио тајм аут, али шабачки клуб није успео да дође до преокрета у последњим тренуцима утакмице.
Милић и Грозданић су били најбољи у својим екипама са постигнутих по пет голова.
Вуковић је честитао екипи Војводине на заслуженој победи.
-Мислим да смо платили данак неискуству. Имали смо у обе утакмице периоде доста добре игре где смо успешно парирали фаворизованој екипи Војводине. Они су од нас бољи за један квалитет више, а то је искуство. Новосадска публика је могла да види један прави такмичарски дуел и борбу без предаје. Поред искуства Војводине утакмицу су одлучиле и неке почетничке грешке наших играча.Ту цену ћемо платити, издржати младост наших играча и надамо се као екипа почети да растемо, рекао је Вуковић по завршетку сусрета.
Војводини ће у четвртифиналу противник бити мађарски Веспрем.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa