Инфо

20. фебруар 2020.20. феб 2020.
Дружење уз вино
ОКУПЉАЊЕ ВИНАРА НА СВЕТОГ ТРИФУНА

Дружење уз вино

Пристигло је преко 50 узорака и у конкуренцији белих титула најбољег припала је Живојину Јовановићу док су друго и треће место освојили син и отац, Владан и Милорад Ранковић, власници винарије смештене на брду изнад Коцељеве. За најбољи розе проглашено је “Протино вино”, власника Драгана Алексића. Другопласирани је био Божидар Радовановић док је трећу позицију заузео Милорад Ранковић. Победник у категорији црних вина је Бранко Поповић. Након оцењивања исти број бодова имало је “Протино вино”, власника Драгана Алексића и узорци Драгише Баточанина и Владана Ранковића, што је било довољно за другу позицију док је Живојин Јовановић био трећепласирани
Традиционално окупљање винара, виноградара и гостионичара одржано је на Светог Трифуна.
Након славског обреда у организацији ПЗ “Агровоћар-Коцељева” и ресторана “Делфин” приређена је дегустација вина која су произвели коцељевачки домаћини.

Пристигло је преко 50 узорака и у конкуренцији белих титула најбољег припала је Живојину Јовановићу док су друго и треће место освојили син и отац, Владан и Милорад Ранковић, власници винарије смештене на брду изнад Коцељеве.
За најбољи розе проглашено је “Протино вино”, власника Драгана Алексића. Другопласирани је био Божидар Радовановић док је трећу позицију заузео Милорад Ранковић.

Победник у категорији црних вина је Бранко Поповић. Након оцењивања исти број бодова имало је “Протино вино”, власника Драгана Алексића и узорци Драгише Баточанина и Владана Ранковића, што је било довољно за другу позицију док је Живојин Јовановић био трећепласирани.


Према речима домаћина овогодишње славе Живојина Зарића из године у годину овај догађај постаје све масовнији и окупља све више љубитеља вина и винове лозе.

–Више је и произвођача али и пријатеља. Суштина јесте дружење и уживање у вину. Тајна доброг вина је у добром грожђу, добром подруму и домаћину али је важно да се дегустира и у добром друштву- каже Живојин.
Некада је тамнавско виногорје било веома значајно али већ деценијама то није тако. Док једни верују да ће се временом оно обновити и вратити на “стазе старе славе”, Зарић не дели тај оптимизам.

–Могло би да се врати јер имамо добро поднебље, Посавотамнавски крај, брежуљке Љутица, Суботице, Бреснице, али нема ко да ради виноград. Ми купујемо грожђе у Александровцу, у Жупи, правимо вино за своју душу, за своје пријатеље, комшије, за славе и овакве манифестације, за породичне потребе и то је то- истакао је домаћин овог окупљања.
Весна Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa