Инфо

20. фебруар 2020.20. феб 2020.
Ко пали контејнере?
НЕОДГОВОРНОСТ У ТОКУ ГРЕЈНЕ СЕЗОНЕ

Ко пали контејнере?

Осим што се на овај начин наноси озбиљна еколошка штета, јер се међу смећем често налази пластика или гума, значајна је и новчана
Запаљени контејнери у току зимских месеци су честа појава. Ипак, стиче се утисак да је ове сезоне та слика постала свакодневна а дешава се да на одређеним локацијама они буду паљени и више пута у току дана.
Пожари у контејнерима су последица неодговорног понашања житеља приликом одлагања пепела из својих котларница.
Осим што се на овај начин наноси озбиљна еколошка штета, јер се међу смећем често налази пластика или гума, значајна је и новчана.

–Људи се понашају веома неодговорно јер контејнер није у њиховом дворишту. А питање је шта ће се десити када једног дана не буде било контејнера па неће имати где да одлажу пепео. Ми немамо ни један контејнер који због овог узрока није оштећен. Сви су једном или више пута горели. Тужно је говорити у 21.веку о томе да ли неко треба да просипа жар са пепелом или не. Наравно да то не треба чинити и пише лепо на сваком контејнеру шта није дозвољено радити. Ако је 25-30 хиљада динара један контејнер а ми имамо преко сто распоређених јасно је колика је то штета. Постали смо бахати и понашамо се неваспитано - изјавио је директор ЈКП “Прогрес” Коцељева Драган Пантелић.
Према његовим речима тешко је утврдити, или на лицу места ухватити починиоца, па стога нема ни примењених санкција. Могуће је само да очевидац пријави онога који се понаша неодговорно и да се друштво и надлежни уздају у буђење свести код оних који је до сада нису имали.

Бахатост је видљива и када је реч о стубним кантама дуж Немањине улице у којој су се готово све нашле на мети хулигана.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa