Инфо

20. фебруар 2020.20. феб 2020.
Иницијатива Мењам свој град

Сарадњом до успеха

Сваког последњег петка у месецу иницијатива Мењам свој град угости значајне актере у пољу грађанских иницијатива и одговара на питања о променама у граду. Тема новог сусрета, 28. фебруара од 18 до 20 часова у медијатеци у Народном музеју Шабац биће сарадња као пут до успеха
Како грађански активизам и иницијативе припадају најважнијим сегментима развоја и активирања младих града Шапца, настао је формат мини конференција Мењам свој град.
Следећи догађај Мењам свој град: САРАДЊЕ ће се одржати у петак, 28. фебруара од 18 до 20 часова у медијатеци у Народном музеју Шабац. Догађај је намењен пружању помоћи у знању свима који прижељкују друштвену подршку, онима који раде на промени свог окружења и свима који желе да се укључе, али нису сигурни како. Фебруарска конференција окупља младе који реализују пројекте у Шапцу уз помоћ Канцеларије за младе, затим чућемо представнике фондације Дивац, као и чланице и чланове удружења Комбинарт и Вози улице али и Улице за бициклисте из Београда.
-Ми покрећемо младе на акцију, пројекат који је представљен на првом догађају Мењам свој град, нашао је свој пут до реализације, наиме Taste the Bunt пројекат шабачких средњошколки које су оснажене у сарадњи са партнерским удружењем конкурисале за подршку, већ сада креће у реализацију. Зато ће Сара, Марија, Милица и Николина доћи да испричају причу о свом успеху – јер нама је циљ да у Шапцу буде што више успешних прича и сарадњи, закључила је Марија Ратковић, помоћница градоначелника за младе на чију је иницијативу настао овај сада већ редовни догађај.
Идеја је да формат мини конференције за до 50 или 70 људи служи пре свега за представљање различитих начина остварења идеја заживи и шири се, кроз представљање примера добрих пракси, институционалног и ванинституционалног ангажовања, да се прикаже спектар различитих тема којима се грађанске иницијативе баве, али и да се пронађу начини за стицање знања и финансијских средстава, како би се заједнички радило на активирању различитих делова друштва на територији Мачванског округа.
Мењам свој град је догађај који се разликује од других јер укључује у једнакој мери младе као и експерте. Улаз на догађај је бесплатан, али је због броја места, потребно пријавити се на страници ГРАД ШАБАЦ и фејсбуку ивенту. Уколико број заинтересованих буде већи од капацитета медијатеке Народног музеја Шабац, програми ће се одржати у сали Станислав Винавер, Шабачке библиотеке. Предвиђено је освежење за учеснике.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa