Инфо

20. фебруар 2020.20. феб 2020.
Излазак на изборе  у интересу Шапчана
РАСПУШТЕН ГРАДСКИ ОДБОР НАРОДНЕ СТРАНКЕ
ЗБОГ НЕПОШТОВАЊА ОДЛУКЕ О БОЈКОТУ

Излазак на изборе у интересу Шапчана

Ми одлуку нисмо донели исхитрено. Она је резултат вишемесечних разговора са члановима, симпатизерима и суграђанима, рекао је председник ГО НС Срђан Митрашиновић. Митрашиновић и Катић су изјавили да ће одлуку како ће изаћи на изборе донети у наредних неколико дана. Највероватније ће то бити као група грађана
Градски одбор Народне странке у Шапцу је распуштен у уторак. Ова информације појавила се у медијима, а истог дана председник ГО ове странке Срђан Митрашиновић за “Глас Подриња” је изјавио да званично обавештење из централе странке нису добили.
Распуштени ГО одржао је у среду конференцију за медије на којој је присуствовао и координатор Народне странке за Мачвански округ и члан Главног одбора Божидар Катић, а на којој је још једном потврђено да никаква потврда из Главног одбора није стигла.
-ГО НС у Шапцу већ неколико месеци покушава да пронађе саговорника у централи странке како бисмо разговарали о предстојећим изборима и томе да ли ми треба да учествујемо на локалним изборима. Саговорника нисмо имали до прошле недеље. Председник и део Извршног одбора били су тада у Шапцу и на састанак су били позвани сви чланови ГО НС. Веровали смо да су они спремни да коначно чују глас Шапчана, рекао је Митрашиновић на конференцији и додао да је одлука о бојкоту донета без консултације са локалним одборима.
Истакао је да бојкот треба да буде средство политичке борбе, а не циљ. Митрашиновић наводи да им је на састанку речено да имају рок од седам дана да одговоре.
-Ми одлуку нисмо донели исхитрено. Она је резултат вишемесечних разговора са члановима, симпатизерима и суграђанима. Нисмо донели одлуку о изласку, него смо тражили дозволу да наступимо на изборима, рекао је Митрашиновић.
“Локалне изборе у Шапцу спроводи Градска изборна комисија и у њој су представници локалне власти у већини. То гарантује да ће сам изборни процес тећи у складу са Законом. Медији у Шапцу су отворени и свима доступни. Постоји пуна слобода и могућност да о нашим ставовима, идејама и циљевима обавестимо све грађане Шапца. Неизлазак “на црту” локалном СНС-у у свести грађана представља циљ кукавичлука и издаје, стоји између осталог у образложењу које су доставили централи.
За излазак на локалне изборе у Градском одбору билa је већина чланова и то девет према један.
На овај допис локални одбор није добио никакав одговор. Иако је у медијима наведено да је одлука о распуштању донета на Извршном одбору Митрашиновић наводи да је она донета пре заседа ИО, које је било у уторак поподне.
-Ми у Шапцу имамо шта да бранимо. То су резултати које смо постили у претходне четири године, истакао је Митрашиновић.
Божидар Катић је иронично похвалио “новопронађени вид комуникације” између централе и локала. Навео је да су за одлуку о бојкоту сазнали на исти начин, из медија. Поставио је питање шта би се десило да је Драган Ђилас градоначелник Београда, да ли би била и одлика о бојкоту избора у том граду.
-Једини пример успешног бојкота у скорије време јесте у Албанији. Бојкот је успео, изашло је само 25 одсто бирача. Еди Рама је премијер и врло се “потресао” због тога. Изборе ће имати за четири године, навео је Катић.
Митрашиновић и Катић су изјавили да ће одлуку како ће изаћи на изборе донети у наредних неколико дана. Највероватније ће то бити као група грађана.
-Нисмо имали, нити правили некакве алтернативе, а поготову то није био “Церски марш”. Ради се о највећој родољубивој манифестацији у Србији. “Церски марш” се не бави дневно политичким стварима, већ суштином српског бића. Није први пут да нападају “Церски марш”, то се дешава од када је почео да расте број људи на Маршу, односно од трећег окупљања, истакао је Катић.
На конференцији је закључено да централа Народне странке доноси одлуке гледајући интересе “Круга двојке” и консултујући се са “Твитер заједницом”, а не са реалним људима.
- Слобода да се бира, обавеза да се брани свој град, резултати свог рада, своје име, своја част и добробит грађана који су нас бирали јесу ствари које су одлучиле да ми донесемо овакву одлуку, рекао је Божидар Катић.

Све нејасно без званичне одлуке
-Градски одбор налази се у ситуацији да о томе шта су последице ове мере сазнаје из медија и преко интернета. Морамо да добијемо званичну одлуку да бисмо знали шта она подразумева. Ако је Одбор распуштен ко је од чланова искључен, да ли је именован повереник, да ли ја као координатор треба да именујем повереника, рекао је Катић.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa