Инфо

20. фебруар 2020.20. феб 2020.
Најбоље из шабачког краја
ПОЧЕО МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТУРИЗМА

Најбоље из шабачког краја

Последњих година међу нашим грађанима све је чешћа жеља да што боље упознају своју земљу. Туристичка организација Града Шапца и ове године ће, у Хали 4, презентовати своју најбољу понуду како би међу десетинама хиљада посетилаца што више њих привукли у наш град
Данас почиње 42. Међународни сајам туризма у Београду. Атрактивна понуда домаћих и страних излагача обећава да ће у наредна четири дана и најпробирљивији пронаћи нешто за себе.
Последњих година међу нашим грађанима све је чешћа жеља да што боље упознају своју земљу. Туристичка организација Града Шапца и ове године ће, у Хали 4, презентовати своју најбољу понуду како би међу десетинама хиљада посетилаца што више њих привукли у наш град.
Манифестације су традиционално оно што доводи највећи број гостију у Шабац, како домаћих тако и иностраних. Поред тога последњих година ТОШ све већи акценат ставља на промоцију руралног туризма и природних лепота Мачве и Поцерине.
Првог дана Сајма Шабац ће промовисати сеоски туризам, старе и уметничке занате, домаћу радиност и фестивал “Руже Липолиста”.
-Сајам ћемо отворити промоцијом актуелне туристичке понуде сеоског подручја Мачве, Поцерине и Посавине, али ћемо исто тако настојати да скренемо пажњу и на велики туристички потенцијал којим располаже овај крај. Акценат сигурно иде на ”Руже Липолиста”, манифестацију која дуже од четврт века промовише лепоте Мачванског села, каже директор ТОШ-а Срђан Митрашиновић.
Други дан Сајма на штанду ТОШ-а резервисан је за промоцију културно – историјског наслеђа и највећих манифестација – “Чивијаде” и “Чивијашког карневала”.
-Чивијада и Шабачки вашар представљају највеће брендове Шапца када је реч о манифестацијама. Као две манифестације са дугом традицијом, изградиле су препознатљивост и у регионалним оквирима допринели промоцији Шапца као туристичке дестинације, наводи Митрашиновић.
Оно чиме се Шапчани највише диче – славном прошлошћу, добром ракијом и брзим коњима, остављено је за суботу. Промоција “Церског марша”, “Дана ракије” и “Коњичких свечаности” вероватно ће привући поклонике традиционалнијих вредности.
”Церски марш” је за првих десет година израстао у највећу родољубиву манифестацију код нас и постао узор за многе друге да на исти или сличан начин испричају важне историјске лекције из својих крајева. Велики значај за промоцију града има сигурно “место добрих сусрета”, како иначе називају Шабачки хиподром. Данас један од најбољих хиподрома, то са поносом и правом тврдимо, јер у тренингу се налази највећи број расних грла код нас, највећи број тркачких дана у сезони је на нашем хиподрому, а све што вреди у коњичком свету ширег региона наступа на, можда и најпрестижнијој трци сезоне у Србији, “Меморијалу краља Александра”, каже Митрашиновић
Током последњег дана Сајма, у недељу, биће промовисане нове пешачке туре које ће дати прилику посетиоцима Шапца да се упознају са историјским наслеђем и архитектонским решењима града.
Најбољи показатељ успешног досадашњег рада ТОШ-а и добре промоције потенцијала Шапца и околине јесте све већи број ноћења који се бележи из године у годину. Конкретно, наплата боравишне таксе у 2019. била је за 30 одсто је већа него у 2018. години. Нови смештајни капацитети отварају се сваке године, али и даље нису довољни да у време највећих манифестација подмире потребе свих гостију.

“Пут под ноге”
Овогодишњи Сајам туризма одржава се под мотом “Пут под ноге”. Истовремено се одржавају и Сајам вина, Сајам сувенира и Сајам хотелске и угоститељске опреме. Тако ће посетиоци поред понуде туристичких дестинација моћи да пробају кулинарске специјалитете, вина, ракије или кући понесу сувенире из свих делова Србије.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa