Инфо

20. фебруар 2020.20. феб 2020.
БОРБА ЗА ДВА ТРОФЕЈА
НЕМАЊА ГОЈКОВИЋ, КАПИТЕН МЕТАЛОПЛАСТИКЕ

БОРБА ЗА ДВА ТРОФЕЈА

Учешће у СЕХА лиги велико искуство. Против Војводине показали да можемо бити равноправни. Реална је борба за оба трофеја, прво Куп у фокусу, а потом плеј оф
Распоред досадашњег дела сезоне био је врло неуобичајен, знатно другачији од досадашњег за рукометаше „Металопластике“. Као учесник СЕХА лиге, сачињене махом од екипа које воде борбу и на нивоу евро купова, већину од 12 мечева Шапчани су одиграли у нестандардним терминима. Иако је то све утицало на распоред рада и одмора, Шапчани су се добро снашли.
-Нисмо навикли на овај систем такмичења, смењивали су се мечеви у малом временском размаку и веће паузе, требало је и на то да се прилагодимо, али мислим да резултати показују да смо успели у томе. На домаћој сцени се враћамо ритму који сви познајемо и верујем у још веће успехе – започиње разговор за „Глас Подриња“ капитен „Металопластике“ НЕМАЊА ГОЈКОВИЋ.
Подвлачење црте испод наступа у СЕХА лиги даје, чини се, позитиван биланс и оптимизам пред завршницу сезоне.
-Верујем да смо остварили резултате и игре изнад очекивања, посебно на домаћем терену. Иако је чињеница да су неки ривали у Шабац дошли са комбинованим саставима, то су и даље екипе дуге традиције, сјајних школа рукомета и надасве великог броја квалитетних играча, те и комбинован састав је изузетно јак. Жалимо за две утакмице, прве против Загреба када смо изгубили само због превеликог респекта у Шапцу и оне у Москви, када смо нашим грешкама прокоцкали предност, а победа је била близу. Да смо успели, можда би сада били и међу осам, а свакако били и боље пласирани у групи.
Четвртфинале остаје недостижно ове сезоне, али је и оно било близу, судећи према игри и резултату у двомечу са Војводином.
-Могли смо и ми проћи даље и апсолутно би било заслужено, као што је и Војводина заслужено успела. Искуснији су тим и то је пресудило. Посебно први меч у Шапцу смо играли добро, прво полувреме перфектно, други меч у првом делу јако добар, није лош наступ ни у наставку, само неке, морам рећи, глупе грешке, су нас коштале. Мало концентрације и среће је недостајало. Надам се да ће се вратити на домаћој сцени.
Шта је најважније за млади тим „плавих“по завршетку СЕХА изазова, шта је донела ова лига у односу на домаћу?
-Искуство, драгоцено искуство за млади тим. Победе које смо остварили су показатељ за све колико можемо. Саиграчи су изванредни, талентовани момци, који су и против великих демонстрирали снагу, када победе страх. Управо оно што се не може лако квантификовати је најважније за младе играче.
Пред клубом су изазови на домаћој сцени и очекивања од највијача која су, неподељено, највиша.
-Мислим да имамо квалитет да будемо равноправни у борби за оба домаћа трофеја. Нисам много пратио домаћу лигу, али мислим да ће и ове године бити борба између Војводине и нас. Јесу благи фаворити, ипак су у низу од седам титула, састав је искусан, но показали смо да квалитетом не заостајемо. Прва обавеза је да почетком марта обезбедимо пласман на финални турнир Купа, онда да тамо будемо прави, а плеј оф је још далеко, али свакако да и ту имамо највише амбиције.
Мучиле су и повреде Металопластику током јесени и зиме, што се осетило у том периоду. На списку повређених један временски период био си и ти.
-Имао сам проблема са коленом, није то била тешка повреда као онда када сам морао на операцију, али неколико мечева нисам био на располагању. У Новом Саду сам доживео лом прста и опорвак је у току, надам се да ћу бити стопостотно спреман за завршницу Купа. Плеј оф сигурно – истиче капитен бившег двоструког шампиона Европе и актуелног вицешампиона Србије.

Куп обележје марта
После неколико дана паузе, у завршници фебруара „пластичаре“ очекује припремни турнир у Врбасу где наступају још: Војводина, Југовић и домаћин, као и даљи рад пред март посвећен куп такмичењу. Према актуелном календару, 2. марта следи четвртфинале Купа, а победници ће наступити на финалном турниру 28. и 29. дана истог месеца.

Д. Благојевић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa