Инфо

20. фебруар 2020.20. феб 2020.
У РИТМУ ПОБЕДА
ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

У РИТМУ ПОБЕДА

Трећа победа у четири меча А1 лиге. Тријумф који практично обезбеђује опстанак. Недеља паузе пред два последња меча. Једна победа за математичку сигурност
Јесен није слутила на добро, није ШАБАЦ губио од слабих ривала, таквих и нема у распореду такмичења као што су квалификације за Лигу шампиона и Регионална А1 лига, али су то били порази на какве навијачи нису навикли претходних година гледајући пут клуба ка титулама. Страх је постојао, али чини се да је потпуно ишчезао. Мало среће је недостајало да се освоји још један трофеј првог дана децембра, али свеједно „чивијаши“ су поново моћан тим, кандидат за највиши пласман и екипа која игра пред најбољом публиком. Лепа основа за оптимизам и још једно срећно ватерполо рано и позно пролеће.
У дербију против Партизана је победом наговештено мирно регионално доигравање, а потврда успона форме стигла је и из Котора. Млади и јаки ПРИМОРАЦ, бивши шампион Европе, а садашњи тим са неколико искусних играча, много младих талентованих ватерполиста, застао на корак од плеј офа, савладан је на свом буњишту. Нису навикли да губе ту, била је и та незгодна традиција у дуелима Шапчана и Которана, али све је то прошло време. Добро прво полувреме и перфектно друго, уз распуцаног Марка Радуловића и разбрањеног Филиповића, донели су Шапчанима превредна три бода, високо шесто место. Уз то и пет бодова више од Партизана, односно места које води у нежељени бараж.
Последњег дана фебруара на Градском базену ће гостовати БУДВА, биће то прилика за реванш за пораз у Црној Гори у октобру, али и шанса да се опстанак прослави пред домаћим навијачима. Следи викенд паузе за шампиона Србије, распоред је одредио да у трећем колу доигравања он буде слободан. Носе сви у клубу знатижељу по питању исхода мечева заказаних за наредни викенд, но победом у Црној Гори ка семафорима ће се гледати са мање зебње.
У Сплиту ће Морнар и Партизан играти утакмицу у којој ће одлучивати који од два тима има још право на наду, а који ће, вероватно, морати да се помири са испадањем у нижи ранг. Будва и Приморац стрепе, ко победи биће близу циља, а поражену екипу очекује прегруписавање. Будвани су од почетка на зачељу, док ће Котортани, уколико изгубе, морати да се тргну, јер ће поново бити на рубу амбиса.

Домаћа лига
Амбиције на Јадрану су готово остварене, преостало је спремити тим за велике жеље на домаћој сцени. Од априла стартује Супер лига, тамо Шапчане очекују познати ривали: Звезда, Партизан, Војводина, Раднички (КГ) и Наис. Са региона се преносе међусобни бодови, те у тој констелацији, овдашња екипа има шест од могућих девет бодова, а у регуларном делу Лиге играће двомеч против: Крагујевца, Ниша и Војводине, односно у посебном термину меч против Звезде у Београду, с обзиром да нису играли два пута у Регионалној лиги. Партизан је могући противник тек у плеј офу.
Звезда ће понети само бод на домаћу сцену, али је уз меч против Шапца, пре почетка, очекује и дуел са Партизаном на домаћем базену. Партизан носи, за сада четири поена. Крагујевчани имају осигураних шест и вероватно ће још толико обезбедити у дуелима са Војводином и Наисом до краја А2 лиге, али их чекају у Супер лиги двомечи са знатно снажнијим екипама уз А1 групације. Војводина има три, Наис нула, уз још један међусобни дуел који их очекује на нивоу региона и мечеве са Радничким где су им шансе, објективно мале.


Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa