Инфо

20. фебруар 2020.20. феб 2020.
Дерби првенства
КОШАРКА: ДРУГА ЛИГА (Ж)

Дерби првенства

Дуел две првопласиране екипе. Београђанке без пораза и већ на прагу вишег ранга. Дуга води борбу за елиту, следи је Крагујевац
Вероватно да пораз у Србобрану није био планиран, ни очекиван, али младе играчице Дуге читаву сезону играју на високом нивоу и пад је био очекиван. Догодио се у Србобрану (69:72), но још увек је шабачка ДУГА на позицији која води међу најбоље, а сада им гостује без конкуренције најквалитетнији тим АРТ БАСКЕТА.
Циљ овог клуба није само титула, већ и сезона без пораза, те је и тим скројен за те намере. Тренер је Горан Шањевић, а предводник по годинама, искуству и квалитету је Зорана Николић. Истичу се и Невена Вучковић и Маша Ражнатовић. Клуб је успоставио убрзо све категорије, а већ је успевао да се позиционира и на регионалном нивоу у свим узрастима.
Иако млађи састав, шабачка екипа је пружила одличан отпор у првом делу сезоне. Три четвртине био је то изједначен меч, а преломљен је тек у самом финишу захваљујући Вишњи Стефановић, али и неким контраверзним одлукама арбитара. Неопсорно су Београнке фаворити и у уторак, у сали Гимназије, али једино што не би смело да изостане је добар и борбен кошаркашки меч.
Јасно је да ће борбу за другу позицију водити шабачки и крагујевачки тим. Тренутно су изједначени, али предност „дугица“ могла би бити чињеница да им Шумадијке гостују ускоро, а у Крагујевцу је Шабац славио са чак 21 кошем предности. Неће имати проблема, вероватно, Раднички против Карабурме за викенд, али њих наредног викедна очекује Арт.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa