Инфо

27. фебруар 2020.27. феб 2020.
Пажљивкова смотра
Безбедност деце у саобраћају

Пажљивкова смотра

Безбедност деце у саобраћају. Одговорност свих учесника. Пажљивкова смотра за најмлађе. Подизање свести о значају поштовања и познавања правила у саобраћају. Стратегија Града Шапца
Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије организује Пажљивкову смотру за децу предшколског узраста и ученике првог и другог разреда основних школа. Тема је безбедност у саобраћају, пре свега најмлађих, као и развој, унапређење саобраћајног образовања, васпитања деце. Кроз едукације малишани уче да буду одговорни учесници у саобраћају.
-Ово је важна акција, а град Шабац увек је ту да подржи сличне активности које се реализују на локалном и националном нивоу. Радује ме што је значајан део школа и вртића део Пажљивкове смотре, јер ће усвојити правила понашања у саобраћају. На овај начин имаћемо увид и степен њиховог знања, како бисмо и у наредном периоду радили на превенцији, едукацији деце. Радови у граду, али и овакве активности су део Стратегије и плана одрживе мобилност, те је стога у буџету Града више од 60 милиона динара опредељено за изградњу нових тротоара и реконструкцију постојећих како бисмо безбедност пешака подигли на виши ниво, али и бициклиста. Све оно што радимо је како бисмо смањили број саобраћајних несрећа - појаснио председник Тела за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца Немања Пајић.
Тело за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца прикључило се Пажљивковој смотри у којој учествују деца из шест вртића ПУ „Наше дете“ („Слобода“, „Сунце“, „Пролеће“, „Пчелица“, „Снежана“, „Ђурђевак“) и такође, шест основних школа („Јанко Веселиновић“, „Ната Јеличић“, „Лаза Лазаревић“, „Стојан Новаковић“, „Доситеј Обрадовић“ из Волујца и ОШ „Мајур“ из Мајура). Након едукације о правилима у саобраћају најмлађи Шапчани су имали проверу знања у среду, тачно у 10 часова у свим поменутим образовно-васпитним установама. Резултати ће бити познати у року од пет дана, а најбољи ће се надметати у наредним фазама (општинска, регионална и републичка).
-У првој фази ћемо проверити колико деца имају знања о саобраћају. Наравно, тестови ће бити оцењени од стране Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, помоћу савременог софтвера. Иако се прегледају појединачно тестови на крају ће бити збирни резултат за сваку од установа. Овакав приступ једној важној теми доприноси да деца лакше савладају одређена знања - навела је Сандра Мићић члан Тела за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa