Инфо

27. фебруар 2020.27. феб 2020.
Савска авенија у новом руху
ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА И КООРДИНАТОРКА ЗА УРБАНИ РАЗВОЈ ПОСЕТИЛИ РАДОВЕ

Савска авенија у новом руху

Радови се тренутно изводе крај пруге, а убрзо ће почети радови у улици Краља Александра, деоница од раскрснице са улицом Јанка Веселиновића, неких 110 метара, до пружног прелаза. Неискоришћена зелена површина преко пута старе касарне такође ће бити уређена. Један део површине биће повезан са Савском авенијом расадом зеленила. Док ће други део бити претворен у дужи каналски систем
На простору Старог града у току је завршетак радова на изградњи Савске авеније. Радови се изводе по планираној динамици, а лепо време иде на руку грађевинцима. Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и координаторка за урбани развој града Ксенија Лукић, посетили су прошлог уторка ово градилиште.
-Радови се тренутно изводе крај пруге, а убрзо ће почети радови у улици Краља Александра, деоница од раскрснице са улицом Јанка Веселиновића, неких 110 метара, до пружног прелаза. Ова улица уједно представља почетак улаза на Савску авенију. Обликована је као зелен улаз, и добиће два нова дрвореда. Пешачке стазе биће проширене и поплочане бехатоном. Такође, у плану је да и коловоз добије свој бехатон, како би се успорио саобраћај и нагласио улаз у парковски простор – рекла је координаторка за за урбани развој града Ксенија Лукић.
Неискоришћена зелена површина преко пута старе касарне такође ће бити уређена. Један део површине биће повезан са Савском авенијом расадом зеленила. Док ће други део бити претворен у дужи каналски систем.
-Излазимо на реку Саву фантастичним пројектом Сава парка, који има 300 хектара простора за уживање и добро дружење. Повезујемо центар града и реку Саву од које смо давно побегли, јер нисмо могли да се обрачунамо са свим изазовима који су постојали. Било да је у питању депонија које више нема, или поплаве и подземене воде које нисмо могли да савладамо. Ми смо награђени од „Financial Times“ за сарадњу са пословним светом. Шабац је један од десет најбољих места у Европи (малих градова) за улагање и инвестирање. Кроз овај пројекат показујемо да је могуће све те изазове савладати и уредити живот на нормалан начин. Убрзо следи копање каналске мреже, изградња језера, уређење водотокова унутар ње и наравно културни и спортско – рекреативни садржај. Паралелно, Институт за водопривреду „Јарослав Черни“ завршава пројекат који је везан за два канала и језеро. Ове године очекујем изградњу првог канала, а у наредној другог – рекао је градоначелник Небојша Зеленовић.
Грађани истичу да су одушевљени новим изгледом Савске авеније, оценивши радове позитивно.
Наша суграђанка Николија Видојевић каже да већ тридесет година долази на Саву. Сада јој Савска авенија изгледа прелепо, као да је дошла у другу земљу.
- Ја сам одушевњена овим радовима, остала сам без текста. Често сам на реци Сави тридесет година долазим овде. Савска авенија изгледа прелепо, као да сам дошла у другу земљу – тврди Николија Видојевић.
Са њом се слаже и Шапчанка Роксанда Вељовић.
-Моја кума и ја пратимо стално ове радове. Невероватном брзином је све завршено. То поздрављамо – навела је грађанка Роксанда Вељовић.
Изградња Савске авеније биће завршена до краја марта, када ће најзад савско приобаље заживети као шеталиште поред реке.
М.Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa