Инфо

27. фебруар 2020.27. феб 2020.
Избори у Шапцу и  Параћину су важни јер однекуд мора да  крене рушење власти

Избори у Шапцу и Параћину су важни јер однекуд мора да крене рушење власти

Изузетно је важно да Шабац изађе на локалне изборе, да Параћин изађе, а ја бих, да сам опозиција, размишљала да је уопште важно да се изађе на локалне изборе зато што однекуд мора да крене то рушење власти, рекла је историчарка Дубравка Стојановић гостујући у емисији РТВ Шабац „Добар, лош, зао“.
Она је навела да не верује у причу о улицама јер то није успело, а на Филозофском факултету већ годину дана се организује трибина „Није филозофски ћутати“ на коју студенти не долазе.
- Значи ако студенте не занима овај протест, а не занима их, ако студенти нису кренули за професорима, а нису, онда на коју грађанску непослушност рачунамо ако та популација која је увек прва кретала, за сада није ни трепнула, упитала је Стоајновић.
На новинарску констатацију да је локал опозицији био у другом плану, Дубравка Стојановић је додала да је то слика неозбиљности јер је наважније питање „шта ћу да радим на локалу“.
- То је важно не само за даљи развој догађаја већ да би показали како може другачије. И аргументи „држите власт у Шапцу, нећете да изгубите власт“, су празни. Па није ствар само у томе, већ и у томе да покажеш како може да изгледа једна средина и да одатле кренеш да стварно мењаш и покажеш да систем може да буде другачији. Зато је то важно, закључила је историчарка Дубравка Стојановић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa