Инфо

27. фебруар 2020.27. феб 2020.
Да одбранимо Шабац и Параћин зато што су они победили Вучића

Да одбранимо Шабац и Параћин зато што су они победили Вучића

Коментаришући вест да Шабац излази на локалне изборе а Параћин је близу одлуке, социолошкиња Весна Пешић је у емисији РТВ Шабац “Наш гост” тренутну ситуацију назвала апсурдном, у којој “треба да бацамо дрвље и камење на једина два човека Небојшу Зеленовића и Сашу Пауновића која су победила Вућића“.
- И ми сада треба да се одрекнемо двојице победника над Вучићем. Мени то није логично нити то било како задире у бојкот парламента, нити ће статистика бојкота да се квари због тога, рекла је Весна Пешић.
Она је као могуће решење навела договор у ком је важан парламент, а на локалу ко како хоће да се организује - децентрализација.
- Могло је и такво становиште да се заузме али није. Из ког то вишег циља и коме то смета да ова два победника над Вучићем изађу на изборе? При том морам да нагласим да они овде страшно рескирају. Они потпуно рескирају своје политичке каријере и ја се бојим да ће Вучић на њих страшно да се усмери и да ће покушати свим силама да их сруши и да добије све, упозорила је Пешић.
Према њеним речима, Зеленовић и Пауновић су презуели неку врсту личног рескира, што се, како је навела, код нас ретко виђа.
- Ако сте сада под притиском да не идете на те изборе, а ви ипак сматрате да хоћете да браните те грађане и да су грађани тамо за то да се изађе и да се одбране од Вучића, и ако изађете, ви сте на неки начин завршили каријеру јер сте преузели један велики ризик, а очекивања, на пример, не испуните. Онда ће да дођу па да кажу: чекај, ми смо ти рекли немој да идеш... Значи сви се грабе да дођу до неких функција, да воде неке партије, а они (Небојша Зеленовић и Саша Пауновић) су ипак ставили лични ризик као карту у целој тој игри, истакла је социолошкиња Весна Пешић.
Она је поручила Шапчанима да су они браниоци свог града.
- Шапчани, ако хоће да одбране свој град, они сада треба да се мобилишу, да они сами изађу, имамо та два града да одбранимо (Шабац и Параћин) зато што су они победили Вучића и зато што живе неки нормалан живот, закључила је Пешић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa