Инфо

27. фебруар 2020.27. феб 2020.
Одлучивано брзо и ефикасно
Одржана нова седница Скупштине општине Богатић

Одлучивано брзо и ефикасно

На седници Скупштине општине Богатић, одржаној прошлог уторка, најпре је прихваћен предлог о ангажовању екстерне ревизије завршног рачуна, а потом и свих осталих седам тачака дневног реда, без дискусија.
Међу значајнијим је усвајање предлога концесионог акта за поверавање обављања приградског превоза путника у овој локалној самоуправи, који су детаљније образложили Тијана Пејић и Данило Мештровић из консултанске фирме ППП Инвест Београд.
Њихов предлог је приватно-јавно предузетништво, за обављање ове делатности, приватним улагањем од 459 хиљада еура на 15 година, што би омогућило квалитетније обављање превоза, коришћењем 10 аутобуса са еуро 6 моторима, ради боље заштите животне средине, односно мање емисије штетних гасова. С друге стране улагања општине би остала иста, као до сада.
Највише речи било је у оквиру последње тачке дневног реда, а то су одборничка питања. Одборник Александар Илијашевић из Бадовинаца, интересовао се када ће бити исплаћен новац пољопривредницима који су своје њиве продали ради проширења сеоског гробља, а поставио је и питање могуће реконтрукције грејања у сеоској амболанти при Дому здравља Богатић.
Одборник Теодор Теодоровић обавестио је и позвао све који желе да дођу на пољопривредни сајам у Богатић, који ће се одржати 15 фебруара ове године са почетком од 19 часова у спортској сали ове варошице.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa