Инфо

27. фебруар 2020.27. феб 2020.
ИЗБРИШИТЕ ГРАФИТЕ ПО ГРАДУ
ПИСМА ЧИТАЛАЦА

ИЗБРИШИТЕ ГРАФИТЕ ПО ГРАДУ

Последњих година просто постала је мода да се мишљења и ставови појединих грађана изражавају јавно писањем разних графита по зидовима стамбених зграда, установа и других видно уочљивих објеката. По садржају и месту где се пишу ови графити у потпуности одражавају карактер аутора и, евентуално, наручиоца.
Највећи део ових графита носе неке политичке поруке, неке су врло увредљиве и вулгарне, непристојне и некултурне.
Како било да било, заједничко за све графите је то – да руже град и многе грађане. А горе од одвога графити не сметају никоме у граду па стоје по зидовима и по коју годину, што само охрабрују “писце” да тако наставе са изношењем своје мисли на штету свих нас, и да су до сада били у праву.
Данас, сви смо сведоци разних графита по граду, многи и у боји, написаних на јако видљивим местима. Неки од ових графита, који су код нас масовно почели да се пишу од пре петнаестак година, сви су врло ауторитативни па их, можда, зато нико не брише. Ево једног примера: пре десетак година Вук Драшковић се јавно огласи – тражио је од МУП-а да му дају његов досије, успут позивајући све грађане да и они то учине. Кад је прочитао свој досије више се није јављао по том питању. Иначе, да кажемо и ово, многи грађани не знају да МУП за сваког грађанина води досије, рецимо када тражи пасош, личну карту, возачку дозволу и друго, али то нису досијеи на које је мислио Вук Драшковић. У вези овога у Шапцу један грађанин је свој досије од СУП-а тражио тако што је на зиду СУП-а, код зграде општине, написао великим словима”Дајте ми мој досије”. Тај графит стајао је на зиду СУП-а око две године и никоме није сметао!
Сви смо сведоци у последње време појаве нових графита, и то врло увредљивих. Такав један појавио се пре петнаестак дана у центру града, на згради Општинског суда и код Медицине рада. И тај графит још увек никоме не смета. Поред увреде због којих је написан он врло ружно делује на изглед града, па и на све нас Шапчане.
Зато молим надлежне да пронађу начина како да се ово некултурно зло по улицама отклони, а могле би се предузети и друге мере да Шабац опет буде леп град за све нас и посетиоце.
С.Стојановић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa