Инфо

27. фебруар 2020.27. феб 2020.
У гарнизону Шабац обележен Дан државности

У гарнизону Шабац обележен Дан државности

Свечаности присуствовали војни пензионери, учесници рата у агресији НАТО на Србију, одликовани Споменицом “Двадесетогодишњица одбране отаџбине од НАТО агресије”
У касарни “Церски јунаци”, поводом Дана државности Србије, одржана је пригодна свечаност уз интонирање државне химне и свечаног војничког строја.
На свечаности о Дану државности говорио је командант гарнизона потпуковник Синиша Маринковић. Он је укратко подсетио на време стварања најновије Републике Србије, и прилике које су биле у то време. Такође, поменуо је и неколико значајних активности јединице између два државна празника. Затим је војницима представио петнаест старешина, војних пензионера, који су учествовали у рату против НАТО агресије, који су пензионисани у гарнизону Шабац. Овим пензионерима, нагласио је Маринковић, министар одбране Србије доделио је Војну споменицу “Двадесетогодишњица одбране отаџбине од НАТО агресије”. Споменица је додељена: Станку Васиљевићу, Милану Марјановићу, Сими Кесићу, Ђорђу Келечу, Миодрагу Перићу, Жељку Пантелићу, Слободану Живановићу, Александру Алексићу, Драгану Срдановићу, Милутину Ђорђевићу, Фериду Ћуретићу, Боривоју Новаковићу, Чеди Огризовићу, Томиславу Павловићу и Спасоју Поповићу.
У другом делу ове свечаности сви добитници војне споменице посетили су једну од најбољих спомен соба у Војсци Србије, и били одушевљени оним што су видели.
На крају свечаност је завршена заједничким дружењем уз бројно евоцирање животних догађаја из времена агресије и касније до пензионисања. Чула су се мишљења да би се оваква дружења могла огранизовати сваке године јер данас у Војсци Србије скоро свакодневно има значајних догађаја и новина који су интересантни за војне пензионере.
С.Стојановић

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa