Инфо

27. фебруар 2020.27. феб 2020.
Планинари подигли воћњак
ПЛАНИНАРСТВО

Планинари подигли воћњак

У склопу планинарских активности посвећених 70-годишњици постојања и веома успешног рада планинарско-скијашког друштва “Цер” шабачки планинари, у пар последњих седмица, отпочели су са уређењем терена испред и около дома “Липове воде” на Церу, све у циљу да створе лепши и пријатнији амбијент за посетиоце.
Планинарски дом “Липове воде” удаљен је од Шапца свега 34 километра, уз напомену да је прилазна саобраћајница од раскрснице испред Текериша пре непуне две године, целом дужином од шест километара, проширена и прекривена новим слојем асфалта, са урађеним банкинама и каналима поред пута и извученом средишњом линијом, а све у циљу квалитетније и безбедније вожње.
Овом приликом планинари су одвојили један део терена, на коме су и изводили део својих активности, и на њему су посадили преко 70 садница разног воћа, што симболише седамдесет годишњицу постојања Друштва.
Поменути терен, поред планинара, користе сви посетиоци Цера и од њих је очекивати да ће сачувати новопосађене саднице воћа, од којег ће у веома кратком времену имати могућност да убирају плодове.
М.Ботић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa