Инфо

5. март 2020.5. мар 2020.
Наставак прошлогодишње  инвестиције
АСФАЛТИРАЊЕ ПУТА ОРАШАЦ-МРЂЕНОВАЦ

Наставак прошлогодишње инвестиције

На локалном путу Орашац-Мрђеновац, протекле среде су почеле припреме за асфалтирање ове деонице. Реч је о путу од великог значаја за мештане јер спаја Орашац, Мрђеновац и Миокус са шабачке стране и Драгојевац, Звезд и Прово са владимирачког дела. Саобраћајница је дугачка два километра и широка пет, док је средства за извођење радова у висини од 30 милиона динара обезбедио Град Шабац.
-Ми планирамо да у прва четири месеца ове године издвојимо још додатних пет милиона евра. Ово је наставак инвестиције из прошле године, и нема никакве везе са изборном кампањом – рекао је, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, приликом обиласка радова. Овом приликом је навео да је Град Шабац прошле године у инфраструктуру инвестирао око 10 милиона евра.
Градоначелник је истакао и питање за грађане Шапца: „Да ли желе да одбране снажне инвестиције и модернизацију једног слободног града или желе да дозволе да Сандокан отме наш град“ питање о ком ће суграђани моћи да размишљају у следећа два месеца.
Нису заборављена ни сеоска подручја, а мештани истичу да је ова помоћ од изузетног значаја.
-Изградња пута значи много за све грађане који станују овде, а и за друга села. Пут спаја шест села и излази кружно у Ново село. Овде је велико викенд насеље са више од 40 кућа. Иако је пут био у лошем стању, свакодневно су њим пролазили и грађани Прова. Желим да изразим захвалност градоначелнику и Градској управи на помоћи – истакао је члан Савета месне заједнице Орашац, Раде Стошић.
Саша Поповић, председник групе грађана Мрђеновац, објашњава да ће овим путем, раздаљина до Шапца бити скраћена, за осам километара.
-Грађанима ће нови пут омогућити да лакше стигну до града, јер скраћује осам километара. Надамо се да ћемо добити нову линију градског превоза да бисмо лакше комуницирали са градом – казао је Поповић.
Радови би требало да се окончају за недељу дана.
М.Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa