Инфо

5. март 2020.5. мар 2020.
Удружење младих „УМ Шабац“уз помоћ града и Канцеларије
за младе организује акцију чишћења дивље депоније у Шапцу

Чист град за чист ум!

Несавесни грађани већ годинама одлажу отпад на за то непредвиђена места. Простор код старе штампарије иза Лидл-а годинама је простор на коме се појављује отпад. Јавно-комунално предузеће „Стари град“ више пута је чистило ову локацију, али после извесног времена смеће се појавило поново.
-Мислимо да млади морају да се активирају, ако постоји комунално предузеће које сакупља отпад, то не треба да значи да ми тај отпад можемо да одлажемо било где. Годинама виђамо површине које су запрљане смећем, одлучили смо да кренемо у акцију и да више не чекамо да неко други реши наш проблем. Ово није питање да ли ћемо очистити неку локацију, ово је питање какав град желимо за себе и колико смо свесни еколошких проблема. Желимо да скренемо пажњу, да кад неко следећи пут буде бацио ђубре на за то непредвиђена места, да се постиди – навели су из удружења младих „УМ Шабац“.
Прва акција чишћења заказана је за суботу 7. марта у 11 часова, сви који желе да учествују могу се пријавити путем инстаграма на ум_сабац и град.сабац као и фејсбук страница УМ Шабац и Град Шабац.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa