Инфо

5. март 2020.5. мар 2020.
ПОКРЕТ ЗАПАДНА СРБИЈА ПРЕДСТАВИО ТИМ ЗА НОВИ ШАБАЦ

Јелена Милошевић за градоначелника

Председник Покрета ЗС Немања Пајић изјавио је том приликом да верује да ће Јелена Милошевић бити прва градоначелница града Шапца
Покрет Западна Србија представио је Јелену Милошевић, директорку Центра за социјални рад, као кандидаткињу за градоначелницу Шапца.
Председник Покрета ЗС Немања Пајић изјавио је том приликом да верује да ће Јелена Милошевић бити прва градоначелница града Шапца.
- Ми на овај начин потврђујемо да верујемо у снагу жена, али такође потврђујемо да и сами имамо велику снагу да створимо нове лидере и да дамо шансу свакоме ко ту шансу заслужује. Немамо никакав проблем са сменом генерација, идеја и ставова. За ову функцију, њу ипак, не препоручује то што је жена. То може да буде њена предност, али њу препоручује то што је одговоран и посвећен професионалац, што се издваја професионалним ентузијазмом, што је упорна, издваја се емпатијом и знањем, тимским духом и одрицањем приватности у жељи да заједно учинимо боље и више за наш Шабац - рекао је Пајић.
Милошевић је, како је рекла, одрасла и живи у истој улици у Шапцу, удата је и има двоје деце за које верује да ће управо у овом граду да пронађу своју личну и прфесионалну срећу.
- Верујем да уређење и вођење града није политика. За мене је град породица. Јер граду у којем сам рођена и којем припадам, припадам као и својој породици. Он је део мог идентитета, и заиста мислим да имам исту обавезу према свом граду као и према породици - да се трудим да се он развија да буде бољи и да свакога дана напредује - истакла је Милошевић.
Према њеним речима, један град не чине само улице, тргови, фабрике, већ пре свега- људи.
- Људи који ме подржавају су људи којима верујем. Знам да је та реч не вреди много, али у Покрету којем припадам, поверење јесте битно. Наша политика није плод рада неке маркетиншке агенције која је путем анкете дошла до одређених проблема који су присутни, а ми својим предлозима и идејама нудимо решења за то. Наша политика и наш програм јесу резултат нашег битисања, нашег живота са нашим комшијама, пријатељима, кумовима, са којима свакодневно разговарамо, делимо наше проблеме које слушамо и на основу тога ми их и дефинишемо. Наш програм за Шабац јесте збир свих реалних пројеката на којима су радили стручни људи који ће бити задужени за њихово спровођење. Данас нам је изузетно битно да важне одлуке доносе компетентни људи. Да бисте овај град водили, морате га разумети, а да бисте га разумели, морате га волети - нагласила је Милошевић.
Председник Покрета ЗС Немања Пајић је нагласио да су избори једина прилика да све оно што сте радили у протеклом периоду ставите на суд својих суграђана, својих бирача.
- Оно што је далеко важније од тога јесте да се на изборима доноси и суд о томе како наши суграђани желе да наш град буде уређен убудуће. Како наши суграђани виде рад институција, како желе да раде локална јавна предузећа, како желе да раде установе. Ми смо управо таква организација која се бави локалом, која се бави локалним тетама и онда је апсолутно природно да на локалне изборе и изађемо - рекао је Пајић.
Покрет ЗС је на становишту да у локалним самоуправама треба да буду способни људи, а не подобни.
- Ми се на изборима препоручујемо и квалитетним програмом. Тај програм је плод рада тима људи. Новог тима за Шабац. Свима нам је потребна политика утемељена на знању великог броја професионалаца. Оно што нам је посебно важно јесте то што знамо да је вођење града тимски посао, и да подразумева да дамо шансу и младим људима који могу да је искористе. То не подразумева да нови тим има само младе људе, већ и искусне људе који су професионалци у свом послу Таквим људима треба дати шансу да доносе кључне одлуке, а оно што је најважније да те одлуке и спроводе.
Говорећи о резултатима који су постигнути у минулом периоду, Пајић је истакао да се Покрет ЗС показао као фактор стабилности локалне политике.
- Ми смо последњих година глас који решава конфликте, глас који се не свађа и ми смо ти који не воде негативну кампању, већ само самоуверено бранимо своје мишљење. Управо мислимо да се огледало те наше политике види и у локалном парламенту. Одржали смо 40 седница локалног парламента, то је у просеку једна седница месечно, где можемо јасно да видимо да негујемо културу дијалога, где се уважава свачије мишљење како бисмо донели добре и квалитетне одлуке - казао је лидер Покрета ЗС.
Пајић наставља да су у претходном периоду донете важне одлуке које су резултирале отварањем 6.000 нових радних места.
- Наша локална самоуправа је повољно пословно окружење, зато јер имамо низ сертификата и признања релевантних институција. Наша Слободна зона је једна од најбољих у Европи. Унапредили смо социјалну и здравствену заштиту. Издвајамо доста за образовање, само за предшколско образовање више од пола милијарде динара. Поносни смо зато што нема листа чекања. Више од 160 спортских клубова има помоћ од буџета - напомиње он.
Пајић посебно наводи да све што је урађено има за циљ достизање европских стандарда.
- Поносни смо на сарадњу са Европском унијом и на низ пројеката које имамо са ЕУ. Само у овој години имамо више од два милиона евра које смо обезбедили кроз учешће у разним пројектима које финансира ЕУ. У протеклом периоду реализовали смо два велика пројекта. Решили смо проблем пречишћавања отпадних вода, као и одлагања комуналног отпада. То смо урадили први у Србији, али на жалост мислим да смо и једини - рекао је Пајић.

Доступни грађанима
Председник Покрета ЗС је подсетио да је овај Покрет недавно обележио седам година постојања.
- И дан данас имамо исто становиште које смо имали и тада. Покрет ЗС је основан управо из наше жеље да о питањима која су везана за Шабац, о локалним питањима, искључиво одлучујемо ми, грађани Шапца. Они који су нам то право оспоравали сада су политичка прошлост Србије. То, између осталог, само потврђује исправност те наше одлуке. Све одлуке које смо доносили, доносили смо заједно у контакту са и у сарадњи са нашим суграђанима. Увек смо били доступни за наше суграђане, што је случај и дан данас. Мислим да је то главна ствар наше политике - доступност. То је специфичност спровођења наше политике, јер смо увек ту за наше суграђане.

Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa