Инфо

5. март 2020.5. мар 2020.
Зеленовић је одговоран  бирачима у Шапцу а не  председништву Савеза за Србију
Бошко Јакшић

Зеленовић је одговоран бирачима у Шапцу а не председништву Савеза за Србију

Гостујући у емисији РТВ Шабац „Добар, лош, зао“ прошлог петка, новинар Бошко Јакшић рекао је да је Шабац једна од ређих ослобођених територија и циљ је да се сачува.
- Ослобођена, имајући у виду напредњачку власт која овде царује већ годинама. Заиста сам дубоко уверен да, пошто сматрам да је политика борба, ако имаш једну ослобођену територију, па твој циљ је да „Ужичку републику - шабачку републику“, шириш, то је ваљда твоја политичка идеја, а не да на сребрној тацни предајеш власт у граду у ком имаш објективне шансе да победиш. Па и ако изгубиш није крај света, политика је нешто што се мења. То је био и мотив да недавно напишем текст за Политику, очекујући од Зеленовића и Пауновића да изађу на изборе, навео је Јакшић.
Он је рекао да је „тужна друга страна те приче“.
- Зеленовић се одмах, како је речено, самоискључио из Савеза за Србију, што је циничан облик тумачења да си избачен. И Вук Јеремић се понашао као Понтије Пилат, као да је он папа Римски који има право некога да екскомуницира зато што не подлеже командној политици која ми никако не личи на то што се назива демократском опозицијом. А друго, разговарајте, будите довољно толерантни, позвао је Јакшић.
Познати новинар и колумниста је упитао шта је основна одлика демократије.
- Па бирач! Онда иду све друге институције. Зеленовић је у Шапцу одговоран бирачима, а не председништву или президијуму Савеза за Србију. Он је најодговорнији људима овде. Ти људи, ако не би изашли на изборе, они би се осећали изданим, ви те бираче не би вратили годинама, ако не и деценијама. И шта је резултат? Резултат је да напредњаци овај град добију и да се оствари њихова кимџонгуновска амбиција да имају стопроцентно све, закључио је Бошко Јакшић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa