Инфо

5. март 2020.5. мар 2020.
Дружење заљубљеника у лов и природу
ОДРЖАНА ЈОШ ЈЕДНА ХАЈКА НА ЛИСИЦУ И ШАКАЛА

Дружење заљубљеника у лов и природу


Овогодишња хајка окупила је око 300 ловаца а одстрељене су три лисице и један шакал. Према речима секретара коцељевачког ловачког удружења Предрага Максимовића до сада је лов био искључиво на лисицу али, с обзиром да број шакала муњевито расте и шири се Србијом, хајка је обухватили и овог предатора
Традиционално, сваке године крајем фебруара месеца, у Коцељеви се окупи велики број ловаца и заљубљеника у природу у оквиру хајке на лисицу коју је протеклог викенда организовало ЛУ “Тамнава” Коцељева.
Овогодишња хајка окупила је око 300 ловаца а одстрељене су три лисице и један шакал.
Према речима секретара коцељевачког ловачког удружења Предрага Максимовића до сада је лов био искључиво на лисицу али, с обзиром да број шакала муњевито расте и шири се Србијом, хајка је обухватили и овог предатора.
Присутне је поздравио председник општине Душан Илинчић и пожелео “добар поглед” и “мирну руку на обарачу”.
Међу гостима пристиглих са свих страна први пут су били и чланови ЛУ “Колубара” Лазаревац, секције Степојевац.
–Први пут смо овде и дошли смо да се у здрављу проведемо и дамо наш несебичан допринос акцији утамањивања штеточина. Лов је за мене начин живота и размишљања, односно једна животна филозофија је живети у корак са природом, разумети је и дискретно из ње извадити по нешто а више вратити. Васпитавати људе око себе да исту ту природу, која нам је незаменљива јер другу немамо, негују и унапређују. Радити на васпитавању деце да буду бољи од нас а оне који су лоши да покушамо да ненаметљиво поправимо- поручио је ловац Иван Станковић.
У породици др Милисава Томића, секретара овог удружења које окупља 700 чланова и траје већ 120 година, лов се преноси са генерације на генерацију.
–Ја сам трећа генерација ловаца у породици и ловом се бавим од своје 18 године. Ми долазимо у ново доба и морали би лов да посматрамо са аспекта савременог доба и заштите животне средине. Сматрам да су ловци најбољи практични чувари природе и требало би више науке и струке укључити у ловачка удружења, у њихов развој и управљање- сматра др Томић.
За организаторе овог ловачког окупљања најважније је да је све протекло у најбољем реду.
–Задовољни смо бројем пристиглих ловаца и драго нам је што смо имали прилику да још једном угостимо наше драге пријатеље и колеге из бројних удружења. Важно је да је све протекло у најбољем реду, без већих проблема и непредвиђених околности- изјавио је Мића Софранић, председник ЛУ “Тамнава”.
Након успешне хајке на лисицу и шакала дружење заљубљеника у природу настављено је уз музику, ловачки гулаш и пиће, као и богату лутрију.
В. Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa