Инфо

5. март 2020.5. мар 2020.
Мартовско „лудило“
СПОРТ У ТРЕЋЕМ МЕСЕЦУ

Мартовско „лудило“

Можда и кључни месец за неке спортске колективе. Неколико дербија првенстава. Много јаснија слика на крају месеца
Чувени March mаdness (мартовско лудило) је назив за низ завршних турнира у колеџ лигама на подручју Сједињених америчких држава (САД), но трећи месец и у нашем крају доноси важне сениорске расплете и догађаје који могу утицати на април и мај када се своде рачуни.
Фудбал
МАЧВА је у тешкој позицији, а иако до краја има чак 12 утакмица, у марту је очекују дуели где мора очувати наду за завршне месеце и плеј аут. Најпре ће гостовати Црвена Звезда, а потом ће уследити и гостовање у Нишу, но веће шансе „црвено-црних“ су меч против Вождовца у Шапцу и гостовање у Лучанима.
У наставку Српске лиге „Запад“, МАЧВА (Богатић) пролеће стартује са две утакмице у Богатићу, против Лознице и Будућности, а потом ће и у Пожегу, једном од кандидтата за виши ранг. Нешто лакши ривали би требало да буду Слога (Краљево) и Сушица.
Зонско „лудило“ доноси већ прво коло. Реално је да о вишем рангу одлучују СЛОГА (Богосавац) и Железничар из Лајковца и баш у Лајковцу, 15. марта, ове две екипе ће играти дерби првенства. Неће исход решити првенсто, али ће победнику дати улогу фаворита. Тренутно их раздваја бод у корист Богосавца.
Првог мартовског викенда заказан је почетак Окружне лиге, а другог пролеће започињу све три групе међуопштинских лига.
Рукомет
У трећем месецу ће МЕДИЦИНАР одиграти две изузетно важне утакмице. Наредни меч у Врбасу може и дефинитивно обезбедити плеј оф Шапчанкама, а утакмица против Зајечара је из категорије оних где је најтежа улога фаворита. Бивши шампион није фаворит у куп дуелу против Наисе, 11. марта, но уколико изненади, „купује“ себи још једну обавезу, финални турнир у априлу.
МЕТАЛОПЛАСТИКА је најрастерећенија током марта. Све припреме усмерава на последњи викенд марта и Ф4 за трофеј најмасовнијег такмичења.
Одоговре о реалности шампионских амбиција рукометаша из Богатића може дати управо месец који је недавно почео. После Сивац, у госте МАЧВИ стиже Врбас, још један велики ривал за место у Супер А лиги. Ништа лакше неће бити ни на гостовању у Црвенки. Први лакши задатак екипе Митра Павловића је меч у хали у Богатићу против Вождовца.

Ватерполо
Шампиони Србије титулу бране од априла, а осим наредног, последњег меча у овој, још једној успешној А1 сезони, против сплитског Морнара у срцу Далмације, ШАБАЦ је синоћ играо и против Црвене Звезде у Београду, чиме је употпунио бодовни салдо пред почетак Супер лиге. Среду је дочекао са шест од могућих девет бодова. Више о мечу на нашој интернет презентацији.
Кошарка
Може ли шабачка ДУГА први пут у краткој историји до елите и може ли Шабац имати поново представника у највишем рангу наше женске кошарке после две сезоне? Одговор ће свакако бити познат на крају марта, а већ увелико наслућен у његовој првој половини. Викенд пред нама је период дербија два директна ривала за друго место Дуге и Радничког из Крагујевца. После ове утакмице очекују је још гостовање у Суботици и меч у сали Гимназије где ће на супротној страни бити Милешевка.
М015 је најближи од шабачких клубова баражу за Прву српску лигу, а баш наредни мечеви дају одговор, градски дерби против ОКК ШАПЦА где ће бити у улози госта, и викенд пред дерби против Радничког из Ваљевау сали „Протић“.
Одбојка
Шабачке екипе немају реалне шансе да се укључе у борбу за Другу одбојкашку женску лигу, те ће у марту имати миран финиш такмичења у Окружној Мачванско-колубарској лиги. Три тима се боре за што бољи пласман и незванично звање најбољег женског одбојкашког тима у Шапцу. ЗАСЛОН је у најбољој позицији и тренутно је трећепласирани. Претпоследњег викенда марта нас очекује и последњи градски дерби, ШАБАЦ 015 дочекује ЛЕТЊИКОВАЦ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa