Инфо

5. март 2020.5. мар 2020.
Окршај за елиту
КОШАРКА: ДРУГА ЛИГА СРБИЈЕ

Окршај за елиту

Дуел директних ривала за друго место. Меч одлуке или... Победа двоструко важна. У Крагујевцу Шапчанке убедљиве
Шабац би могао да има наредне сезоне поново екипу у највишем рангу шабачке женске кошарке. Екипа ДУГЕ тек је пет година стара, а близу је историјског резултата, истовремено близу, победу или две далеко, а опет тешке и велике су то победе или две. Исте амбиције са „дугицама“ дели и крагујевачки РАДНИЧКИ 2016 и баш би велики дерби наредног кола, окршај ових ривала, могао дати одговор ко је ипак, ове сезоне, за највиши ранг, а ко мора чекати бар још годину.
Великом победом у Београду, над ондашњим, чувеним Радничким 63:51, Шапчанке су вратиле позицију два и имају директног ривала на свом терену. У одличној полусезони Дуге, прва међу одличним утакмицама је она из Крагујевца. Трипковић, Степановић и Матић предводиле су тим који „згромио“ фаворита 71:50, остављајући све у чуду. Посебно успешна беше друга четвртина и резултат 22:4. Вероватно ће само део тог издања бити довољан за нову победу. Ипак, жељан освете је и клуб из Крагујевца. У Другој лиги тим који има три играчице од 30 и више година, свакако је врло искусан. Димић, Јовановић и Тодоровић су такве у тиму Радничког, а немало искуство поседују Новак и Јовановић Софија. Оба тима су претрпела четири пораза до сада, по два на домаћем и гостујућем терену.
Победа би Дугу довела на корак од Прве лиге, имала би победу више и бољи међусобни однос и у преостала два кола довољан би био један тријумф за славље, без обзира на потенцијалне победе Радничког. Оба тима имају незгодне ривале у последња два кола. Шабачки клуб гостује у Суботици, јаком Спартаку (тиму који је победио Крагујевац) и дочекује четвртопласирану Милешевку, док ће Раднички најпре у Пријепоље, поменутој Милешевки, а онда на свом паркету против Вршца. Много тога, али не све, дакле, рећи ће наредни дерби.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa