Инфо

12. март 2020.12. мар 2020.
Традиција која траје
Шабачка фотографска задруга

Традиција која траје

Дванаеста годишња изложба радова чланова ШФЗ. Уметност у објективу. Лични доживљаји и импресије фотографа
Шабачка фотографска задруга већ дванаест година традиционално организује изложбу у Галерији Културног центра.
Трајање поставке доказује да град баштини дугу историју и заинтересованост стваралаца за овај вид уметности. Лична импресија била је полазница за шабачке мајсторе фотографије, али умеће је оно што их издваја.
-Изложба је пресек годишњег стваралаштва чланова ШФЗ. Поносан сам на чињеницу да су сваке године радови све бољи, што доказује и наш пласман на Првом републичком купу клубова где смо заузели пето место од 26 учесника. Радови су били на задату тему, а наша је била село и црно-бела техника- рекао је Владимир Ђинић.
Мајстор фотографије Милан Марковић одабрао је радове 25 аутора за поставку у Културном центру. Заступљеност различитих мотива указује на широк спектар интересовања, имагинативност и креативност чланова Задруге. Посебност изложбе је њен формат и концепција.
-Сада имамо хиперпродукцију фотографије у свету, а она се броји у милијардама имамо у милијардама на дневном нивоу. Светско удружење националних фото савеза даје 546 патроната за изложбе, што је више него једна дневно. Иако је бројка импресивна, свега 40 изложби нису у дигиталном формату. Наша поставка је у том малом проценту и због тога смо поносни - закључио је Ђинић.
М. Ж.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa