Инфо

12. март 2020.12. мар 2020.
Девети фестивал гудача
Музичка школа „Михаило Вукдраговић“

Девети фестивал гудача

У Музичкој школи „Михаило Вукдраговић“ у суботу, 14. марта у 19 часова у оквиру 9. Фестивала гудача биће одржан концерт професора Јована Богосављевића и професора Бориса Јекића.
Борис Јекић рођен је 1986 год. у Шапцу, где је завршио основну и средњу музичку школу у класи проф. Хелене Давидовић. Дипломирао је на Академији уметности у Новом Саду у класи проф. Светлане Богино 2008. год. Мастер студије завршио је 2010.год. у класи исте професорке. После мастер студија провео је годину дана на усавршавању на конзерваторијуму ,,Giuseppe Tartini“ у Трсту у класи проф. Игора Цогнолата.
Мр Јован Богосављевић (1980), музичко образовање стицао је од оца Драгутина и проф. Татјане Олујић на Факултету Музичке уметности у Београду, као и од једног од највећих извођача и педагога данашњице, Игора Ојстраха, у Бриселу. Добитник је многих награда у земљи и иностранству, али и награде Удружења музичких уметника Србије – за најбољег младог уметника. На међународној сцени наступао је као солиста са оркестрима и значајним диригентима и пијанистима од Кине, Јапана, Аргентине, Пољске, Грчке, Данске, Финске, Италије, Аустрије, Француске, па до Швајцарске, Словеније, Хрватске… Стални је члан квинтета “Белтанго” који носи епитет једног од најбољих у свету. Бави се педагошким радом на Факултету уметности у Нишу, а на главном предмету Виолина је редовни професор.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa