Инфо

12. март 2020.12. мар 2020.
Нова локација, боље могућности
12. САЈАМ ПОЉОПРИВРЕДЕ У ПЕТАК И СУБОТУ НА ХИПОДРОМУ

Нова локација, боље могућности

На Шабачком хиподрому у петак и суботу око 150 излагача представиће своју понуду. “Дислокацију Сајма морали смо да извршимо не нашом вољом, али по свему судећи, на Хиподрому ће бити много боље” каже Драгиша Гранић у име организатора Сајма Радио телевизије “Ас”
Промена места одржавања омогућила је да овогодишњи 12. Сајам пољопривреде у Шапцу буде највећи до сада. На Шабачком хиподрому у петак и суботу око 150 излагача представиће своју понуду. Присуство готово свих најзначајнијих домаћих и мултинационалних компанија са представништвима у Србији са комплетном понудом у области пољопривреде, поред великог избора гарантује и највиши квалитет изложеног.
Сајам је за посетиоце отворен оба дана од 8.00 до 19.00 часова, а свечано отварање је у петак у 11.00 сати.
-Од 10 водећих семенских кућа које раде у Србији, осам излаже код нас “Институт за ратарство и повртарство” Нови Сад, “Институт Земун Поље”, “Пионир семе”... То је од огромног значаја. Такође, ту су и најзначајније компаније које се баве дистрибуцијом препарата за заштиту биља “Агро маркет” и “Savacoop”, као и “Галеника” која се бави производњом. Од мултинационалних компанија долазе “Синџента”, “Хемикал Агросава” и све друге велике компаније које су присутне код нас. Многе од ових компанија нису присутне чак ни на новосадском сајму. Од произвођача сточне хране сви долазе, а први пут ће излагати и “Геби”, каже Драгиша Гранић у име организатора Сајма Радио телевизије “Ас”.
Пре 12 година Сајам у Шапцу је чинило 18 излагача. За разлику од сличних манифестација које опстану само неколико година, шабачки Сајам не само да траје него из године у годину расте. Последњих неколико година број излагача превазишао је цифру од 100. Због ограничености претходног простора прошле године их је било око 120, мада је интересовање далеко премашивало ту цифру.
Предност Сајма у Шапцу, у односу на остале, јесте време његовог одржавања, али и велика посећеност.
-Сајам је почетком марта, пре свих пољопривредних радова. Први пољопривредни радови крећу крајем марта, а овде пољопривредници имају јединствену прилику да на једном месту нађу све што им је потребно. На Сајму могу и да купе и да уговоре како семенске тако и заштитне производе. Велике компаније у овим областима имају интерес да се овде појаве. Они са собом повлаче и произвођаче и дистрибутере механизације. Њима сваки термин одржавања сајма одговара, али код нас ће доћи апсолутно све водеће комапније које се баве прометом механизације у Србији. Први пут ће их бити више од 25, а то је омогућио простор на Хиподрому, наводи Драгиша Гранић.
Улаз и паркинг за посетиоце увек су били бесплатни, па се та пракса наставља и сада. То је још један од разлога велике посећености овог Сајма. Током два дана трајања од 7.000 до 10.000 људи обиђе постављене штандове, што је изузетно значајна цифра. Посетиоци долазе не само из Мачве и Поцерине и суседних општина, него и из Ваљева, Срема...
Прошле године неки од пољопривредних произвођача имали су примедбе што на лицу места нису могли да купе производе који су им потребни. Ове године, опет због повољније локације, већи број излагача своју робу продаваће директно на Сајму.
-Били смо задовољни и са досадашњих 100 до 120 излагача. Нова локација пружила нам је нове могућности. Дислокацију Сајма морали смо да извршимо не нашом вољом, али по свему судећи, на Хиподрому ће бити много боље. Хала нам је давала одређени комфор у смислу да смо одмах могли да поставимо штандове, није нам требала никаква додатна инфраструктура. Сада смо морали да поставимо балон салу, грејање, осветљење... Ипак, ова локација нам је пружила нешто додатно, а то је могућност да имамо много више излагача механизације и више малих пољопривредних газдинстава, објашњава Гранић.
Део простора биће покривен и ту ће углавном бити највећи излагачи. Затворени део имаће око 760 метара квадратних корисног простора.
Ни излагачи чији штандови буду напољу не морају да брину, као ни посетиоци. Најављена температура за ове дане је 20-ак степени уз сунчано време.
Поред самог Сајма на Хиподрому ће се одржати и неколико пратећих догађаја. Једно од њих је такмичење у прављењу гулаша које ће се одржати у суботу, а посетиоци ће моћи да пробају припремљене специјалитете.
Организаор Сајма је, као и свих претходних година, Радио телевизија “Ас”. Покровитељ је Град Шабац, генерални спонзор “НЛБ” банка, а златни спонзор “Институт за ратарство и повртарство” Нови Сад.

Излагачи нису желели прекид
Зоркина Хала у Шапцу од прошле године је у власништву “АИК” банке. Иако су организатори имали жељу да се и овај Сајам одржи на том месту, као и ранијих година, нису наишли на разумевање из централе банке у Београду.
-Када смо у септембру обавештени да нам “АИК” банка ускраћује гостопримство послао сам имејл свим већим компанијама са једноставним питањем – да ли желе да Сајам радимо на некој другој локацији или да га одложимо за неку наредну годину. Сви су желели да се одржавање Сајма настави без прекида. Да се то оствари велике заслуге припадају Граду Шапцу и Шабачком хиподрому, који су нам изашли у сусрет и уступили нам простор бесплатно, наводи Драгиша Гранић.


Хиподром адекватнији
Организатори су спремни, а спреман је и Хиподром за предстојећи догађај.
-Трајност је најбољи показатељ квалитета овог Сајма. Први пут се одржава на овом простору, за који сматрам да је много адекватнији од ранијег. Пружа знатно већи комфор, како излагачима, тако и посетиоцима. Квалитет стаза на Хиподрому неће трпети због Сајма и уколико се догоди неко оштећење биће поправљено до 19. априла када је први тркачки дан, каже Александар Драгојевић, директор Шабачког хиподрома.


М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa