Инфо

12. март 2020.12. мар 2020.
Промоција књиге „Срби на Корзици“
Месец франкофоније у Крупњу

Промоција књиге „Срби на Корзици“

Промоција књиге се одржава у оквиру Месеца франкофоније који се у Крупњу ове године први пут одвија. У оквиру ове манифестације биће одржане радионица за ученике предшколског узраста на тему француског језика и културе, пројекције француских филмова, изложба ученичких радова (графичких, ликовних и мултимедијалних) и вече француске поезије и музике у виду представе „Уметност малих корака“
Промоција књиге „Срби на Корзици“ француског издања „Les Serbes en Corse/De la Corse aux Balkans” аутора Зорана Радовановића биће организована 20. марта у 18 часова у Библиотеци „Политика“ у Крупњу у у оквиру Месеца франкофоније.
Представљање књиге се одржава у оквиру Месеца франкофоније који се у Крупњу ове године први пут одвија. У оквиру ове манифестације биће одржане радионица за ученике предшколског узраста на тему француског језика и културе, пројекције француских филмова, изложба ученичких радова (графичких, ликовних и мултимедијалних) и вече француске поезије и музике у виду представе „Уметност малих корака“.
-Посебно задовољство нам представља чињеница да на пројекту раде ученици Основне школе „Боривоје Ж. Милојевић“ и Средње школе Крупањ, наставници и родитељи. У оквиру ове иницијативе имамо подршку Француског института у Србији и Амбасаде Француске, тако да наш пројекат носи печат Француског института. Наша деца ће бити емисери и носиоци обновљеног братства Србије и Француске – наводи Марија Алимпић Катсакиори, професор француског језика и књижевности и додаје да су прошлост Француске и Србије чврсто повезане.
-Изузетно значајно и мотивационо је што ће на промоцији бити ученици крупањске гимназије и основне школе који говоре француски језик. При томе, они ће говорити делове из књиге француског говорног подручја, а све у вези заједничке нам српско-француске историје. У томе и јесте снага, јер Француска, као стара и велика цивилизација данас је доминантна у оквиру Европских савеза, и видљиво је да су односи између наших земаља у успону.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa