Инфо

12. март 2020.12. мар 2020.
ФОКУС НА ДОМАЋИ НИВО
ВАТЕРПОЛО: припреме за сл

ФОКУС НА ДОМАЋИ НИВО

У Сплиту одиграно без већег мотива. Лига проширена. Пажња већ усмерена ка домаћој лиги. Шабац брани титулу, преноси седам бодова. Раднички се наметнуо
Није славно окончана Регионална А1 лига, али је још једна добра сезона иза Шапчана у једној од најјачих лига Европе. Опстанак је обезбеђен, као и претходне године, последња кола су била без резултатског оптерећења. У Сплиту није одиграно на нивоу, одмарани су играчи са већом минутажом, али је и домаћину меч много више значио, те је и одиграо знатно ангажованије. У међувремену је стигла информација да је лига проширена, те ће наредне сезоне у А1 бити, не десет, већ 12 тимова, те ће Партизан играти бараж против Приморја из Ријеке, а Раднички и Соларис ће директно у елиту.
Регионална лига је сада ad acta, а шампион је усмерен само на домаћи ниво. Борба за одбрану титуле почиње у априлу, а на старту Шапчани имају седам бодова, што је тренутно друга позиција. Први је РАДНИЧКИ са максималних 12 бодова, што је убедљива предност, али га тек очекују утакмице против А1 екипа, двомечи против Шапца, Ц. Звезде и Партизана. Шапчани ће два пута у базен против Радничког, Војводине и Наиса.
Звезда је пренела пет бодова, Партизан четири, Војводина и Наис по три. На крају лигашког дела четири најбоља тима ће у плеј оф. Биће занимљиво ватерполо пролеће.

МОРНАР (С) – ШАБАЦ 14:7 (3:0, 5:3, 2:2, 4:2)
Сплит. Гледалаца: 200. Судије: Савиновић (Хрватска) и Путниковић (Србија). Искључења: Морнар 12; Шабац 14. Петерци: Морнар 2 (2).
МОРНАР (С): Подруг (12 одбрана), Божан 1, Крековић 2, Соље, Чалић, Акрап 2, Буздовачић, Павловић, Бушелић 3, Јерковић 2, Кроло 1, Бан 3, Кордић, Хрватић.
ШАБАЦ: Филиповић (4 одбране), Ераковић, Марковић 2, Репановић, Тонковић, Васић, Рогач 1, Илић 1, Васовић, Вучинић 2, Матковић 1, Велкић, Гавриловић (6 одбрана), Радуловић.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa