Инфо

2. април 2020.2. апр 2020.
Вртић из реалног у виртуелни свет
АКТИВНОСТИ “ПОЛЕТАРАЦА” НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА

Вртић из реалног у виртуелни свет

Вирус Ковид 19 затворио је половином марта вртиће у нашој земљи. Затворила су се тада и врата ПУ “Полетарац” у Коцељеви. Прекинуто је дружење малишана и учење кроз игру и забаву. Заправо, едукативни садржаји за предшколце пренети су из реалног у виртуелни свет, на друштвене мреже. Започето је on line дружење, играње и учење.
Најмлађима је понуђен богат садржај. Од вежбица, преко песмица, причица и илустрација, до бројних радионица, попут кулинарских.
–Ми смо се од самог почетка ове ситуације организовали и понудили деци on line едукативне и забавне садржаје. Важно је одржати везу између деце и вртића, задржати континуитет у раду- поручила је директорка коцељевачког вртића Гордана Мијаиловић.
Једна од координаторки, васпитачица Јасмина Пауновић, објаснила је да се сви садржаји и предлози на одређене теме пласирају осталим васпитачима у сарадњи са још једном колегиницом, а затим их они деле у својим групама и фејсбук профилима како би деци дали задатке и родитељима пружили идеје за анимирање најмлађих.
–Затим, они нам шаљу повратну информацију о обављеним задацима у форми фотографије или видео записа у којем нам рецитују, показују своје цртеже и направљене предмете, причају приче...У току дана стиже заиста много радова и сви су укључени у овај пројекат- рекла је Пауновић.
Иако радо прихватају идеје које из обданишта стижу до њих преко маминог телефона, шестогодишњи близанци Василије и Павле једва чекају да се врате у вртић.
Како кажу, много им недостају другари и васпитачице. –Наравно да је за децу најбоље да време проводе у вртићу, у дружењу са својим другарима у реалном свету. Али, ситуација је таква да то тренутно није могуће. Као и увек, “Полетарац” је на висини задатка. Одмах су се прилагодили новонасталој ситуацији и ако је нешто добро онда је то што су се родитељи, чини ми се, мало више активирали и заједно са децом раде, посвећују им више пажње. О томе сведочи и садржај групе на тему обављених задатака- изјавила је у име родитеља Ивана Пантелић.
Весна Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa