Инфо

2. април 2020.2. апр 2020.
Вакцинација одложила све
спорт У ДОБА ВАРИОЛЕ (1972)

Вакцинација одложила све

По препоруци сви спортски догађаји одложени за средину априла. У последњем мечу пред проглашење епидемије Мачва у Кули. Десетодневна забрана активности
Готово у идентичном периоду године, пре 48 лета, ондашња држава суочила се са епидемијом великих богиња (вариола вере). Као и сада спорт је стао, све је одлагано, а примат је преузлеа ваксинација свих, тако и спортиста.
У „Гласу Подриња“ спортска рубрика у та два броја (31. марта и 6. априла) била је, разумљиво сиромашнија. Последњи мартовски број, бележи осврт на гостовање Мачве у Кули, где је ремизирала против Хајдука 1:1. Гол ј у мечу Друге савезне лиге постигао Стефановић и то је меч одигран непосредно пред проглашење епидемије. Дан раније су одиграни мечеви Купа Југославије за подручје Подриња где се бележи велико изенађење и победа „Металопластике“ у Коцељеви, против „Радничког“ 5:1. Под насловом „Богиње одложиле такмичење“ укратко је указано на препоруку Југословенског савеза организација за физичку културу да се спроведе код свих вакцинација, а лекари су забрањивали активност десет дана од примања вакцине, те су одложени мечеви Друге фудбалске лиге, обе групе Српских лига, као и Јединствене рукометне лиге.
Већ издање од 6. априла доноси више информација поводом утицаја епидемије на спорт. Одложен је старт и нижих лига, односно Подринско-колубарске лиге када је уместо 9. априла, полусезона пролећна започела 16. Кроз чланак „Пометња у календару такмичења“ преноси полемику о колима заказаним за 2. односно 9. април, да ли да се, после епидемије фудбалске лиге наставе од њих или да се распоред не мења, а оне буду одигране у ванредним терминима, а превладала је друга опција. „Неизвесност и даље“ је базирана на недоумицама око почетка и завршетка Јединствене републичке рукометне лиге. У овом броју су и кратка прича о Благоју Влајковићу, чувеном подринском планинару, али и осврт на припреме ФК „Лозница“, који су предвођени тренером Васиљевићем ишли да се вакцинишу, а он потражио нешто позитивно у свему рекавши да је тренутно пет повређених играча који ће се опоравити до наставка лиге. Већ је епидемија јењавала, те су забележене најаве за гостовање Осијека у Шапцу, Младеновца у Богатићу, конкурс за изградњу објеката у неразвијеним општинама и почетак тренинга атлетичара, кајакаша. Треба напоменути да су одложени мечеви и званични догађаји, док тренинзи пре вакцинације нису прекидани.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa