Инфо

9. април 2020.9. апр 2020.
Време за хуманост
АКЦИЈЕ ПОМОЋИ ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ У ШАПЦУ

Време за хуманост

Покрету “Тру плус” током претходних дана стигли су бројни захтеви за помоћ од породица са троје и више деце из целе Србије. Одговор Покрета био је брз. Сакупљен је новац и првих 29 сетова помоћи спаковано је у Шапцу у “Вум” продавницама и послато широм Србије. Свака породица добила је по један пакет хране и средстава за личну хигијену. Помоћ је стигла и до домова пет шабачких породица
Велики број вишечланих породица у Србији издржава се захваљујући привременим и повременим пословима. Од увођења ванредне ситуације доста њих је остало без икаквих прихода.
Покрету “Тру плус” током претходних дана стигли су бројни захтеви за помоћ од породица са троје и више деце из целе Србије. Одговор Покрета био је брз. Сакупљен је новац и првих 29 сетова помоћи спаковано је у Шапцу у “Вум” продавницама и послато широм Србије. Свака породица добила је по један пакет хране и средстава за личну хигијену. Помоћ је стигла и до домова пет шабачких породица.
-Најважније је да у овим временима сви урадимо колико можемо. Сада је најтеже онима који су и иначе најрањивији, а то су породице са више деце где су родитељи болесни или су остали без посла и примања. Ово је “прва помоћ” за те породице, али на овоме се не сме стати. Позивам све да учинимо све што је у нашој моћи да помогнемо онима којима је помоћ неопходна. Како се држава односи према овом проблему причаћемо када се ово заврши. До рада морамо бити одговорни и солидарни да бисмо ове тешке дане олакшали онима којима су они много тежи, рекао је Божидар Катић у име Покрета “Три плус” Шабац.
Како Покрет није више у могућности да сам финансира ове акције упутили су апел свима који желе и могу да помогну да им се јави. Први су се у Шапцу одазвали чланови клуба „БМВ-М“ који су донирали пакете помоћи за три породице.
-Ситуација није једноставна. Вели број вести који нам свакодневно стиже из медија је често збуњујућ, а понекад су и застрашујуће. Људима није лако, а онима којима је и иначе тешко сада је још теже. Због тога сви ми који смо у мало бољој ситуацији треба да учинимо све да помогнемо најугроженијима и обезбедимо им да имају бар основне ствари потребне за живот. Наша заједничка морална дужност је да ако знамо да нека породица лоше живи, не дозволимо да иједно дете оде гладно укревет, рекао је Немања Цветић члан „БМВ-М“ клуба.
Помоћ за „Три плус“ породице овог клуба били су део веће акције у којима је подељено укупно 60 пакета помоћи за угрожене породице из Шапца и шире околине. Од укупно 53 члана клуба, 30 активних је сакупило новац за куповину намирница и средстава за личну хигијену.
-Свако од нас у свом комшилуку, крају, селу, зна неког ко је у изузезетно тешкој ситуацији и ко нема оснавних средстава за живот. Нисмо то могли да гледамо, а да ништа не предузмемо. Ово је прва оваква хуманитарна акција нашег клуба и нећемо се овде зауставити. Тек сада смо схватили право значење рече да наше мало некоме значи много, рекао је Ненад Јовановић председник „БМВ-М“ клуба.

Позив за хумане људе
Покрет „Три плус“ Шабац позива све појединце, удружења, фирме, које имају могућност и жељу да помогну најугроженијим породицама са троје и више деце да им се јаве на Фејсбук профил „Три плус Шабац“. Они ће спојити оне који могу да помогну са онима којима је тренутно помоћ преко потребна.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa