Инфо

28. јул 2011.28. јул 2011.
У КРУПЊУ СЕ РЕАЛИЗУЈЕ СОЦИЈАЛНИ ПРОЈЕКАТ “ПОМОЋ И НЕГА У КУЋИ“

ДРУШТВО БРИНЕ О СТАРИМА И НЕМОЋНИМА

Министарство рада и социјалне политике одобрило преко 22 милиона, а Општина Крупањ пола милиона динара за организацију службе која ће помагати старим лицима и особама са инвалидитетом. Кадидати за рад у овој служби прошли неопходну обуку и добили сертификат. Направљен избор корисника услуга, којих је тренутно у Општини Крупањ 37. Добра сарадња Службе са Центром за социјални рад и Црвеним крстом, као и са другим хуманитарним организацијама
Крајем 2010. године Општини Крупањ одобрено је формирање службе помоћи и неге у кући за стара лица и за особе са инвалидитетом. За реализацију пројекта у овој години Министарство рада и социјалне политике одобрило је 2.224.600,00 динара а општина ће додатно учествовати са 500.000 динара за потребе рада службе.
Реализација пројекта почела је у јануару ове године. Током прва три месеца обављене су припремне активности за оспособљавање службе помоћи и неге у кући. Пружање директних услуга корисницима којима је потребна помоћ ове службе почело је од марта месеца.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa