Инфо

9. април 2020.9. апр 2020.
ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ПРЕДУЗЕТНИКА ЗА
КУПОВИНУ ПРЕХРАМБЕНИХ И ХИГИЈЕНСКИХ
ПАКЕТА ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНА ДОМАЋИНСТВА

Уједињени у мисији помоћи

Групу хуманих предузетника предводи Јелена Јевтић која истиче да је веома задовољна одзивом приватног сектора јер се у акцију, која се реализује у сарадњи са Црвеним крстом, до сада укључило око 70 фирми. Сви они који су учествовали у акцији поручили су да су увек спремни да помогну али да им је важно да њихова помоћ оде у праве руке што значи да је изузетно битно направити добру процену коме је подршка најпротребнија
Упркос озбиљним потешкоћама у пословању, изазваним пандемијом коронавируса, коцељевачки предузетници су се ујединили у мисији помоћи социјално угроженом становништву те се у протеклих десетак дана прикупља новац за набавку прехрамбених и хигијенских пакета који ће бити достављени домаћинствима која ни у редовним околностима не могу да обезбеде основне егзистенцијалне услове.
Групу хуманих предузетника предводи Јелена Јевтић која истиче да је веома задовољна одзивом приватног сектора јер се у акцију, која се реализује у сарадњи са Црвеним крстом, до сада укључило око 70 фирми.
Међу њима, међутим, нема фризерских нити угоститељских радњи, јер оне тренутно не раде и саме се суочавају са потешкоћама.
–Биће, надам се, прилике када ће и оне бити део будућих акција. Није ме Коцељева разочарала јер није важно колико је ко уплатио већ је битно показати спремност да помогнеш другоме. Драго ми је што су подржали идеју и што већина жели да помогне. Нисмо безосећајни. Још увек имамо осећаја за људе око себе- каже Јелена чија је жеља била да помогне људима, посебно онима којима је она и најпотребнија.
–Ја нисам могла ништа сама да урадим и тешко да би ико од нас могао да да неки огроман новац који би био значајан за деловање Црвеног крста. Зато сам, након разговорава са секретаром ове организације Миланом Глумцем, дошла на идеју да мотивишем, анимирам што већи број приватника да дају колико ко може. На крају, када се све то сабере, доћићемо до неке цифре коју ћемо моћи паметно да искористимо и помогнемо већем броју људи тако што ћемо направити пакете хране и хигијене за социјално угрожене. Ова пандемија можда јесте један мотив више за помоћ али мислим да је њима помоћ потребна током целе године, у свим околностима- сматра Јелена додајући да је Црвени крст у овој акцији сервис између донатора и прималаца јер је упућен у социјалне потребе становништва.
У овој хуманитарној организацији су оценили да је акција од великог значаја и огромна помоћ у извршавању њихове мисије да олакшају људску невољу.
–Значи нам веома ова подршка и драго нам је што наши предузетници, који се и сами суочавају са озбиљним проблемима у пословању, имају разумевања и осећаја за локалну заједницу и угрожено становништво које ни у редовним приликама није могло да задовољи основне потребе- изјавио је Милан Глумац, секретар Црвеног крста у Коцељеви.
Сви они који су учествовали у акцији поручили су да су увек спремни да помогну али да им је важно да њихова помоћ оде у праве руке што значи да је изузетно битно направити добру процену коме је подршка најпротребнија.
–Имам обавезу да не изневерим људе који су подржали моју идеју и указали ми поверење, стали самном “раме уз раме” у овој акцији. Ово је, надам се, леп почетак једне сарадње и мислим да ћемо створити темељ за даљи рад. Битно је да сви имамо добру вољу и да верујемо у то што радимо. Важна је идеја и покретање људи, мобилисање снага, ангажовање ресурса- сматра иницијаторка ове хуманитарне акције чија је жеља да мотивише људе да нешто ураде и подсећа да се не мери све новцем јер помоћ може бити и неке друге природе.
–Кад помислим да неко у мом месту можда гладује не осећам се добро и не желим да неко данас буде у хладој соби. Док се не догоди да се још озбиљније и свеобухватније системски реши проблем социјално угрожених грађана, можемо сви ми, који иоле имамо, да помогнемо једни другима. Ево, за почетак на нивоу наше општине. Па нека уради свако тако, док се не деси нешто на глобалном нивоу, сигурно ће нам свима бити боље. Да се покренемо, погледамо људе и свет око себе и све може да буде много лепше. Кренимо од себе- поручује Јелена.
Весна Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa