Инфо

16. април 2020.16. апр 2020.
ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Дозвољено на трактору

Својом одлуком од деветог априла, ове године Штаб за ванредне ситуације општине Богатић, између осталих донео је решење којом је дозвољено кретање пољопривредницима путем и боравак на отвореном ради обављања радова, без обзира на старост, од понедељка до недеље (од 5 до 20 часова) уколико за превоз користе трактор или другу пољопривредну машину намењену за пољопривредне радове.
Подсећања ради грађани Бадовинаца који имају земљу на другој обали Дрине, тражили су одговор од Министарства пољопривреде и свог локалног штаба, како да дођу до својих љива на другој обали Дрине у ситуацији када је “Павловића мост”, где је и гранични прелаз са Републиком Српском, због деловања корона вируса затворен. На томе је инсистирано и путем УНС- рубрика: “Грађани траже да новинари питају”
Мачва инфо пише да је у поменутој одлуци, коју је и УНС имао прилике да види наведено да лица која имају стоку, ван свог домаћинства, имају право одласка до исте у периоду од 5 до 20 часова.
Исто тако домаћини који предају млеко откупљивачима то могу да заврше сваким радним даном, ујутро од 7 до 9 часова и увече од 18 до 20.
Земљорадници траже да им држава омогући прелазак границе, бар два пута недељно уз полицијску пратњу, а месна заједница би организовала дезифекцију пољопривредних машина.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa