Инфо

16. април 2020.16. апр 2020.
Домови за старе на територији округа функционишу без  епидемилошких проблема
Начелник Мачванског управног округа:

Домови за старе на територији округа функционишу без епидемилошких проблема

Сви домови за стара лица на територији Мачванског управног округа функционишу без епидемилошких проблема- навео је у Саопштењу начелник Мачванског управногокруга Владан Красавац.
Ради благовременог обавештавања суграђана, фамилије и пријатеља штићеника домова за старе, а због великих проблема који су проузроковани уласком инфекције у смештају за старе широм републике Србије, начелник МУО , каже да је у Геронтолошком центару у Шапцу, Дому за стара лица у Крупњу и старачком дому у Тршићу, који укупно имају 330 корисника епидемилошка слика стабилна и под контролом, односно да нема заражених COVID-ом 19.
-Знајући да су стари који бораве у домовима најугроженија категорија становништва када је реч о овој инфекцији, односно да чине готово половину досадашњих укупних жртава пандемије , сматрамо ову вест јако важном. Од првог дана, у домовима су спроведене све мере заштите, тако да оне сада дају резултате. Запосленима и штићеницима се на сваких 4 сата мери температура, запослени од првог дана носе заштитну опрему унутрашње просторије се дезинфикују вишепута дневно, а простор око објеката два пута седмично- наводи Красавац и додаје:
-Центар за азил у Бањи Ковиљачи, још једна установа за колективно живљење, такође, функционише без проблема у епидемиолошком смислу. Капацитета 110 људи тражилаца азила, Центар је затворен за улазак и излазак због здравствене сигурности, а у њему се спроводе све заштитне мере.
-Ова четири центра за колективно живљење чува и обезбеђује Војска Србије-наглашава Красавац.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa