Инфо

16. април 2020.16. апр 2020.
ХЕМОФАРМ ФОНДАЦИЈА ДОНИРАЛА ПЕТ МИЛИОНА ДИНАРА ВРШЦУ И ШАПЦУ
Помоћ градовима у којима компанија послује

ХЕМОФАРМ ФОНДАЦИЈА ДОНИРАЛА ПЕТ МИЛИОНА ДИНАРА ВРШЦУ И ШАПЦУ

Донацијом у вредности од пет милиона динара, Хемофарм фондација финансијски је помогла Вршац и Шабац, градове у којима се налазе производни погони истоимене компаније, у њиховој борби против пандемије КОВИД-19.
Новчана подршка граду Вршцу у износу од три милиона динара намењена је у сврху помоћи особама старијим од 65 година, чија примања износе до 30.000 динара. Ова средства искоришћена су за куповину прехрамбених и хигијенских пакета за више од 6.000 социјално угрожених становника тог града. Шапцу је за борбу против ширења корона вируса међу грађанима упућена помоћ у вредности од два милиона динара.
Ово је само једна од донација које су компанија Хемофарм и њена фондација током претходног месеца упутиле различитим институцијама који се укључене у борбу против корона вируса. Прошле недеље Штада и Хемофарм обезбедили су вредну помоћ за Србију, Босну и Херцеговину и Црну Гору, државе у којима се налазе производни погони ове компаније. Реч је о донацији 150 монитора за праћење виталних животних функција пацијената који су на респираторима и у тежој фази болести, а укупна вредност поклоњених апарата износи 45 милиона динара (скоро 400.000 евра).
„Хемофарм је увек бринуо за заједницу у којој послује било да је реч о помоћи градовима у којима се налазе његове фабрике, било помажући земље у којима су смештени његови погони. Ово је наш начин да грађанима покажемо да смо ту за њих“, истакла је поводом најновије донације директорка Хемофарм фондације Сузана Ђорђевић.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa