Инфо

16. април 2020.16. апр 2020.
Чин људскости и друштвене одговорности
У ПОГОНИМА „ITALTEX INTIMO” ОД ВИШКА
МАТЕРИЈАЛА ШИЈУ ЗАШТИТНЕ МАСКЕ

Чин људскости и друштвене одговорности

Компанија “Italtex Intimo” из Новог Милошева која је пре две године отворила свој производни погон у Коцељеви и у којој егзистенцију за себе и своје породице у овом крају остварује 60 радника, бави се производњом чарапа и интимног веша од микрофибера, одлучила је да остатке материјала искористи за шивење заштитних маски које је донирала
Уврежено је мишљење да се послодавци увек воде искључиво сопственим интересима. Међутим, међу компанијама има и оних друштвено одговорних, свесних света и изазова ван производних хала и пословних кругова и спремних да са заједницом у којој привређују деле и добро и зло.

Једна од њих је компанија “Italtex Intimo” из Новог Милошева која је пре две године отворила свој производни погон у Коцељеви и у којој егзистенцију за себе и своје породице у овом крају остварује 60 радника.
Компанија, која се бави производњом чарапа и интимног веша од микрофибера, одлучила је да остатке материјала искористи за шивење заштитних маски које је донирала.

–Урадили смо колико смо могли и планирамо да то учинимо поново. Прво смо маске поделили полицији, јер су они били први на удару и нису имали у одређеном тренутку ниједну једину маску. Потом смо дали општини за њихове службенике али и да их донирају грађанима, Црвеном крсту, продавницама, дали смо нашим сарадницима, радницима за њихове породице...-изјавила је менаџер погона Биљана Китановић.

Из ове компаније поручују да је сакупљена нова количина материјала те да ће поново шити маске чим им се у производном процесу укаже прилика.
–Сматрали смо да тако нешто треба да урадимо и да на тај начин помогнемо. То је материјал који нама остаје а, како је микрофибер у питању, перив је и кроз њега може лако да се дише за разлику од неких памучних ово је бољи материјал- објаснила је Китановић и поручила да фирми није био циљ да се на овај начин рекламира и експонира у јавности већ да је њихов поступак био људски.

–Ја сам лично о томе одлучила и просто је то било људски. Није нам привлачење пажње на овај начин била намера- истакла је менаџер погона у Коцељеви који је више пута показао друштвену одговорност, попут акције коју је иницирала Биљана а реализовали радници.
–Иницирала сам скупљање пластичних флаша и лименки. Покушала сам да утичем на друге, да научим људе одговорности да се не баца у смеће и загађује околина, већ да спасемо природу колико можемо. Нису то биле неке велике паре од сакупљених флаша и лименки али смо заједно одлучили да тај новац уплатимо на рачун Црвеног крста за помоћ људима. Они су сви подржали моју идеју и то је стварно сјајан тим, сјајан колектив. Сви се слажу и друштвено су одговорни- поручила је Китановић, поносна на запослене.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa