Инфо

16. април 2020.16. апр 2020.
Треба ограничити брзину
ИНИЦИЈАТИВА ПОВОДОМ НЕДАВНОГ САОБРАЋАЈНОГ
УДЕСА У МАЧВАНСКОМ БЕЛОТИЋУ

Треба ограничити брзину

Саобраћајни удес који се недавно догодио у Мачванском Белотићу на путу Шабац-Богатић у коме је смртно настрадала жена која је косила траву испред свог дворишта, при крају улице Николе Пашића, “подгрејао” је неке старе проблеме на деоници овог пута. Наиме како се коловозна трака “усавршавала” у складу са “новим временом”, саобраћајних удеса је бивало све више. То потврђује један од житеља Белотића, искусни возач, данас у пензији, Аврам Гишић, чија је кућа у непосредној близини овог трагичног места.
- Памтим на овој деоници пута ружне сцене још од 1966. године, када је преко макаданског пута постављена коцка. После је дошао асфалт, а чини ми се с тим у вези и возачи су повећавали брзину. Кроз село постоји ограничење али мислим да на овом делу пута треба да буде 30 километара на час. С друге стране постоји пуна линија која забрањује претицање, али ње се мало ко придржава. Свеједно, нужно је поштовање саобраћајних прописа, чешћа контрола и кажњавање несавесних возача. У противном дуго година овде имамо тешке удесе са смртним исходима и великом материјалном штетом, каже Гишић.
Он је седећи на клупи испред своје куће приметио да многи возачи возе брзо и неопрезно, а саобраћај је изузетно фреквентан. Баш на овој деоници пута и раније је било више саобраћајних удеса са тежим последицама. Страдало је, тврди наш саговорник за десетак година доста људи. Возачи су својим аутомобилима рушили бандере, обарали ограде и чинили штету на кућама. Пре свега било је доста саобраћајних удеса са смртним исходом.
- Протутњи овуда дневно на десетине тешких шлепера, пуних шљунка или песка који возе вероватно са Дрине. Приметио сам да неки користе мобилни телефон приликом вожње. У нашој улици има доста деце. Њима али и свима другима који излазе испред ограда својих кућа прети велика опасност, посебно ових дана кад због празника улепшавају ћуприје и канале, односно прилазне површине испред својих ограда и кућа, додаје Гишић.
Љ.Ђ.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa